Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Putniņš par F-1 Ungārijā: Var uzvarēt jebkurā trasē

Nedaudz negaidīto uzvaru kvalifikācijā Lūiss Hamiltons spēja pārvērst līderpozīcijā arī Ungārijas GP sacīkstes startā, un tas izrādījās visai izšķirošs apstāklis - Mercedes pilots kontrolēja atlikušo sacīkstes gaitu un bija pirmais finišā.

Raizes par iespējamām Hamiltona problēmām ar Pirelli riepām šoreiz neapstiprinājās, un tas ļāva britam noturēties līderu pulkā un sacīkstes izskaņā pat kontrolēt situāciju. Sebastiāns Fetels un Romēns Grožāns bija nopietnākie Hamiltona sāncenši sacīkstes sākumā, tomēr abiem gadījās nelielas problēmas, kas mazināja viņu izredzes. Kamēr Fetels divreiz pēc boksu apmeklējumiem aizķērās aiz lēnākā Džensona Batona, Romēns Grožāns vispirms veica lieku pitstopu pēc sadursmes ar Batonu, bet vēlāk saņēma sodu par nepareizu Felipes Masas apdzīšanu.

Konkurenci saasināja arī Marks Vebers un Džensons Batons, kuri abi sacīksti sāka ar vidējā sastāva riepām un līdz ar to varēja veikt garāku pirmo nogriezni. Savukārt Kimi Reikenens vienīgais no līderiem izmantoja tikai divus boksu apmeklējumus un tādējādi nokļuva priekšā Sebastiānam Fetelam, kura boksu apmeklējumu stratēģija nebija veiksmīga. Lai gan Red Bull pilots mēģināja pirmspēdējā aplī tikt garām Reikenenam pa ārmalu, Lotus līderis nobloķēja šo mēģinājumu un līdzīgi kā pērn izcīnīja otro vietu Ungārijas GP izcīņā. Neskatoties uz trešo vietu, Sebastiāns Fetels palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā līdz 38 punktiem.

Tūlīt aiz pjedestāla palika Marks Vebers, kuram kārtējās problēmas ar KERS sistēmu kvalifikācijas laikā liedza startēt augstāk par 10. pozīciju. Tostarp Pastors Maldonado pirms četru nedēļu vasaras brīvdienām atnesa nelielu gandarījuma devu arī Williams komandai - 10. vieta Ungārijā ir pirmais britu komandas punkts šogad.

Nākamais čempionāta posms risināsies 25. augustā, kad Pirmās formulas sacīkstes atsāksies leģendārajā Spā trasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi