Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Putniņš par Mercedes pilotu dueli: Sāk cīnīties psiholoģiski

Tikai retais šaubās par to, ka šajā Formula 1 sezonā tituls izšķirsies starp abiem Mercedes komandas pilotiem, un tas nozīmē, ka jebkurš viņu duelis būs ļoti nozīmīgs. Pirms Monako posma ar lielām pūlēm ar četrām smagām uzvarām pēc kārtas vadībā bija izvirzījies Luiss Hamiltons. Tomēr tagad Rosbergs ir atguvis ne tikai līderpozīciju, bet viņam ir pārsvars arī psiholoģiskā ziņā.

Tieši psiholoģiskā cīņa bija sarunu temats presē pirms Monako posma, jo Luiss Hamiltons sāka «savas prāta spēlītes», kā to nodēvēja viņa bijušais komandas biedrs McLaren vienībā Džensons Batons. Intervijā britu presei Hamiltons paziņoja, ka viņam ir lielāks izsalkums pēc uzvaras, jo viņš ir uzaudzis trūcīgos apstākļos, kamēr Niko Rosbergs kā Kekes Rosberga atvase jau kopš bērnības pieradis pie Monako glamūra, jahtām un pārticības. No Rosberga puses atbilde uz šo «dzēlienu» nesekoja, taču vācietis pamatīgi atspēlējās kvalifikācijā, kur izšķirošajā aplī pieļāva kļūdu, izraisīja dzelteno karogu fāzi un tādējādi liedza Hamiltonam veikt savu izšķirošo apli. Iepriekš uzrādītais labākais apļa laiks ļāva Rosbergam izcīnīt pirmo starta vietu, kas Monako ir vitāli svarīga, kamēr Hamiltons bija nikns kā elle pēc kvalifikācijas un notikušajā vainoja komandas biedru. Tagad varam gandrīz droši teikt, ka Rosberga un Hamiltona «draudzība», kas sākās jau krietni pirms Formula 1 karjeras, tiek pārbaudīta ar bezkompromisa cīņu par čempiona titulu. Arī sacīkstē Hamiltons turpināja izrādīt neapmierinātības pazīmes par komandas stratēģiju, nesaucot viņu boksos uzreiz pēc Adriana Zutila avārijas, jo drošības mašīnas došanās trasē bija prognozējama. Tā būtu bijusi Hamiltona vienīgā iespēja tikt garām Rosbergam cīņā par uzvaru Monako. Lai gan problēmas ar redzamību pēdējos apļos Hamiltonam lika vairāk domāt par otrās pozīcijas nosargāšanu no Daniela Rikjardo, pēc finiša brits atzina, ka tas nemainītu sacīkstes rezultātu.

Monako ielu trase bija vienīgā iespēja Mercedes konkurentiem mēģināt pacīnīties par uzvaru ar vācu vienību, jo šaurajās ielās jaudas agregāta priekšrocības nav būtiskas un priekšplānā izvirzās piespiedējspēks, balstiekārtas regulējumi un saķeres īpašības. Tomēr ne Red Bull, ne arī Ferrari nebija spējīgi izmantot to, ka Mercedes tiek atņemts lielākais trumpis. Tas nozīmē, ka vācu komandas modelis šogad ir vispusīgi konkurētspējīgs un šeit nav viens panākumu iemels, bet gan to kopums. Ja Renault un Ferrari dzinēju ražotāji strauji neuzlabos jaudas agregātu konkurētspēju, šī sezona var izvērsties par Mercedes «pastaigu parkā» - līdzīgi kā 1988. gadā McLaren komanda ar Airtonu Sennu un Alēnu Prostu izcīnīja visas uzvaras, izņemot vienu - Moncā -, kur triumfēja Gerhards Bergers ar Ferrari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi