Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Putniņš: Noķer, ja vari, abus Mercedes pilotus

Tradicionāli pirms Formula 1 sezonas valda liela neziņa par spēku samēriem un iespējamo favorītu sastāvu, taču šogad jau pēc pirmās testu sesijas bija skaidrs, ka komanda nav ļāvusi sekotājiem pietuvoties vai arī sekotāji to vienkārši nav spējuši izdarīt.

Grozi, kā gribi, bet sezonu sāksim, kā to pabeidzām: Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs cīnīsies par uzvaru, un viņus ceļā uz pjedestālu varēs apturēt tikai tehniskas problēmas vai totālas neveiksmes. Izklausās pēc nolemtības, bet nekrītiet panikā, jo patiesībā ir visi priekšnoteikumi, lai sezona kļūtu par vienu no leģendāri klasiskajām jeb klasiski leģendārajām. Mercedes bosi neatteiksies no taktikas ļaut pilotiem cīnīties savā starpā, nodrošinot maksimāli vienlīdzīgus apstākļus un munīciju. Turklāt cīņa noteikti izies ārpus ringa robežām, jo psiholoģisko provokāciju ziņā Rosbergs un Hamiltons nav iesācēji. Kas attiecas uz sekotājiem, par pēdējo pjedestāla pozīciju būs īsts slaktiņš ar nažiem telefona būdiņā: testu rezultāti liecina, ka Ferrari, Red Bull un Williams komandu šobrīd šķir 0,1 sekunde aplī.

Papildu intrigas čempionātam noteikti nodrošinās spilgtākās personālijas - Sebastiāns Fetels beidzot ir nokļuvis Apsolītajā zemē - Ferrari komandā, kas līdz nepazīšanai ir nomainījusi personālsastāvu, lai pārtrauktu ieilgušo krīzi. Mani ļoti intriģē Daņilas Kvjata sniegums komandā, kas krievu jaunajam talantam var nodrošināt iespēju cīnīties par goda pjedestālu. Vai viņam pietiks pacietības un apdomības izmantot šo izdevību? Red Bull līderis Daniels Rikjardo būs laba mēraukla Kvjatam - gandrīz neviens negaida to, ka krievs pārspēs austrālieti, un tāpēc Kvjatam ir lieliska iespēja šosezon izveidot sev stabilu reputāciju.

McLaren Honda neveiksmes bija pamatīgs un nepatīkams pārsteigums visiem, kas atceras Honda tehnoloģisko virtuozitāti. Japāņi visdrīzāk ir kļūdījušies jau aprēķinos, un sezonas pirmā daļa solās būt smags darbs visās frontēs. Arī Fernando Alonso mistiskā avārija testos un ar to saistītās sazvērestības teorijas kopējo noskaņu neuzlabo. Ir uzskats, kas pagaidām var šķist nedaudz absurds, - tikai Honda būs spējīga pārspēt Mercedes atklātā cīņas laukā, jo japāņi savu V6 jaudas agregātu ir radījuši bez aizspriedumiem. Tikai brīdī, kad tiks izslimotas visas bērnu slimības un uzaudzēti izturības muskuļi, mēs ieraudzīsim McLaren Honda alianses īsto jaudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi