Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Putniņš: Niko Rosbergs - ātrs un bez žēlastības

Mercedes joprojām ir labākā mašīna, un Niko Rosbergs šogad nav pieļāvis kļūdas, turklāt viņam joprojām stāv klāt arī veiksme. Šie trīs iemesli ir ļāvuši vācietim pagarināt savu uzvaru sēriju līdz četrām šogad un līdz septiņām kopskaitā.

Tik gara uzvaru rinda Formula 1 vēsturē izdevusies vēl tikai trim pilotiem: Alberto Askāri ar deviņām uzvarām pēc kārtas (1952. un 1953. gads), Mihaelam Šūmaheram ar septiņām uzvarām (2004. gads) un Sebastiānam Fetelam ar deviņām uzvarām (2013. gads).

Lūiss Hamiltons jau otro posmu pēc kārtas uz sevi uzņem visu Mercedes tehnisko problēmu slogu - kārtējās dzinēja reģenerācijas sistēmas problēmas neļāva viņam uzrādīt rezultātu 3. kvalifikācijas kārtā, toties problēmas ar dzesēšanas sistēmu apturēja pakaļdzīšanos Rosbergam sacīkstes laikā.

Kur tad ir Ferrari ar šogad solīto pretsparu Mercedes dominancei? Jau ceturtais posms aiz muguras, bet atbilde uz šo jautājumu ir skumja visiem, kas gaida lielāku krāsainību cīņā par uzvarām Formula 1. Kimi Reikenens gan atnesa Ferrari vienībai 700. goda pjedestālu, tomēr finišēja tālu aiz abiem Mercedes pilotiem. Savukārt Sebastiāns Fetels kļuva par upuri mājinieka Daņilas Kvjata pārliekai centībai. Krievu pilots sabojāja labo priekšstatu par sevi, ko bija radījis ar agresīvo un precīzo braukšanu iepriekšējā posmā Ķīnā. Lai uzbērtu sāli uz tifozi rētām, gan jāsaka, ka Ferrari un Fetels paši uzprasījās. Jau kārtējo reizi Ferrari paklūp vēl pirms skrējiena sākuma - pārnesumu kārbas maiņa un starta pozīciju sods atmeta Fetelu uz starta laukuma vidusdaļu, kurā vienmēr ir bīstamākas situācijas startā nekā pirmajās divās rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi