Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Putniņš: Baku kā radīts Mercedes

Kolēģa Luisa Hamiltona dāvanu, kļūdoties kvalifikācijā, izmantoja Niko Rosbergs, ne tikai pārliecinoši izcīnot pirmo starta pozīciju Baku šaurajās ielās, bet arī paliekot bez nopietnākā konkurenta sacīkstēs.

Eiropas GP izcīņa Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notika pirmo reizi, un trases konforgurācija nelika vilties - vietām 7 metrus šaurās vecpilsētas ieliņas kombinācijā ar 2 kilometru garo, gandrīz taisno un ļoti ātro krastmalas promenādi radīja pamatīgas galvassāpes komandām un pilotiem, kas bija spiesti meklēt zelta vidusceļu regulējumos, lai pietiktu piespiedējspēka līkumotajā daļā un vienlaicīgi tas neradītu pārlieku lielu gaisa pretestību un neslāpētu ātrumu garajā taisnē.

Jau no piektdienas treniņiem kļuva skaidrs, ka šī trase ir kā radīta Mercedes dzinējiem, kuriem joprojām reģenerācijas sistēmu efektivitāte ir augstākā līmenī kā konkurentiem, un tas nodrošina papildus jaudas zirgspēkus, kurus var ļoti labi likt lietā garajā Baku taisnē. Atšķirībā no citiem dzinēju ražotājiem Mercedes saviem klientiem piegādā tādas pašas versijas jaudas agregātus, kā saņem rīpnīcas komanda, un līdz ar to Williams un Force Indiakomandām tikai šasijas un regulējumu nepilnvērtības vai pilotu kļūdas neļāva cīnīties par augstākām pozīcijām finišā. Tas gan neattiecas uz Serhio Peresu, kurš atkal spēja pilnvērtīgi izmantot situāciju un pat pēc smagas avārijas sestdienas treniņā no septītās starta vietas izcīnīja otro goda pjedestālu šosezon.

Luiss Hamiltons pēc avārijas kvalifikācijā startēja no desmitās starta vietas un tika līdz piektajai pozīcijai, kad atklājās tehniska problēma. Ņemot vērā jaunos noteikumus un aizliegumu komandai palīdzēt pilotam ar padomu šādos gadījumos, trīskārtējam čempionam pašam nācās ķimerēties ar slēdžiem, lai iestatītu motoru vajadzīgajā režīmā, un tam Hamiltons iztērēja visu sacīkstes pēdējo trešdaļu. Interesanti, ka, Rosbergam, esot vadībā, atgadījās līdzīga problēma, un vācietis ar to tika pats galā pāris apļos. Sagadīšanās? Vai arī Rosbergs ir paveicis mājas darbu, kamēr Hamiltons aizņemts ar popzvaigznes statusa kultivēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi