Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Putniņš: Ferrari nepieļaus garlaicību

Milzīgus pārsteigumus no F1 sezonas gaidīt ir lieki, jo tehniskajā ziņā būtiskas izmaiņas nav notikušas un esošās paaudzes sacīkšu formulas aizvadīs trešo un pēdējo attīstības sezonu.

Komandas ir uzlabojušas modeļus, kas parādījās 2014. gadā, un jautājums ir par atlikušo potenciālu. Mercedes, lai arī pacēlis izturības latiņu nebijušos augstumos, ir krietni tuvāk modeļa attīstības griestiem nekā Ferrari, kas pirms sezonas samazinājis «sudraba bultu» pārsvaru aplī no 0,6 līdz 0,2 sekundēm. Pietuvināšanās kombinācijā ar Mercedes jauno stratēģiju, atļaujot Rosbergam un Hamiltonam iesaistīties savstarpējā cīņā, nodrošinās lielāku neprognozējamību salīdzinājumā ar iepriekšējiem diviem gadiem, kad bija tikai četri Grand Prix uzvarētāji: Luiss Hamiltons (21 uzvara), Niko Rosbergs (11), Daniels Rikjardo (3), Sebastiāns Fetels (3).

Hamiltona stabilitāte un sniegums ir neliela mīkla, ņemot vērā viņa Holivudas dzīves stilu, turpretim Rosbergs ir pilnīgs pretmets: darbarūķis un vienkāršs mājas cilvēks, lai arī māja viņam ir Monako. Savukārt Fetels pacietīgi būvē ap sevi «cietoksni» Maranello, gluži kā savulaik cits vācietis Mihaels Šūmahers. Mēs visi labi atceramies, kas no tā iznāca…

Aiz Mercedes un Ferrari risināsies nežēlīga cīņa par iekļūšanu punktos. Grūti izlobīt pastarīti. Red Bull, Williams un Force India būs gatavi izmantot jebkuru līderu vājuma mirkli, lai uzlēktu uz pjedestāla, tomēr arī šīs komandas nevar zaudēt modrību. Toro Rosso tikuši pie konkurētspējīgiem Ferrari motoriem, Renault ieguvusi franču kompānijas pilnu finansiālu atbalstu, Manor beidzot ir jauna šasija un pērnā gada Mercedes motors, bet jaunajai Haas vienībai lieliska tehniskā bāze un pilns Ferrari atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi