Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc šaušalīgās avārijas Haas pilots Grožāns slimnīcā atradīsies līdz otrdienai

Svētdien Pirmās formulas (F-1) sacensībās šaušalīgu avāriju pārdzīvojušais Romēns Grožāns no Haas komandas slimnīcā atradīsies līdz otrdienai, atklāja vienība.

Jau ziņots, ka Romēns Grožāns svētdien Bahreinas "Grand Prix" izcīņā piedzīvoja šausminošu avāriju, viņa automašīnai sadaloties divās daļās un uzliesmojot, taču pilots pats saviem spēkiem spēja atstāt mašīnu.

Jau pirmā apļa trešajā pagriezienā franču braucēja "Haas" bolīds sadūrās ar Daņiila Kvjata "Alfa Thauri", ietriecoties barjerā. 34 gadus vecais Grožāns ar savas mašīnas priekšpusi palidoja zem barjeras, atstājot aizmugurējo bolīda daļu trases malā.

Viņa automašīnas degvielas tvertne negadījumā bija cietusi, izlīstot degvielai, kas momentā uzliesmoja ar milzīgu liesmu.

Pēc negadījuma Grožāns bija guvis muguras un rokas apdegumus.

Pirmdien "Haas" paziņoja, ka sportistu slimnīcā devies apraudzīt arī direktors Gunters Šteiners. Pēc vizītes noskaidrojies, ka atlabšana noris labi, un sportists slimnīcu varēs pamest jau otrdien.

Komanda gan neziņoja, vai Grožāns šonedēļ būs spējīgs atgriezties trasē. Savukārt autosporta mediji ziņo, ka "Haas" komandai palīgā devies rezerves pilots Pjetro Fitipaldi, kurš ir mazdēls divkārtējam pasaules čempionam un "Indianpolis 500" sacensību uzvarētājam Emersonam Fitipaldi.

"Mums vienmēr ir rezerves plāns, bet pagaidām tos neapsveram, jo ceram, ka Grožāns nedēļas nogalē būs atpakaļ trasē," svētdien sarunā ar žurnālistiem teica Šteinerts.

Jau iepriekš bija zināms, ka Grožāns un otrs "Haas" pilots Kevins Magnusens pēc šīs sezonas pametīs komandu. Viņu vietu varētu ieņemt slavenā Mihaela Šumahera dēl Miks un krievs Ņikita Mazepins.

Nedēļas nogalē Sahiras trasē sacensības notiks atkārtoti, F-1 sezonas priekšpēdējā posmā mērojot spēkus Sahiras Lielās balvas izcīņā, bet 2020.gada seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Jau ziņots, ka "Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien jau pasaules čempiona lomā izcīnīja uzvaru Bahreinas "Grand Prix".

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir Makss Verstapens.

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi