Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ožjē septīto reizi karjerā tiek kronēts par WRC čempionu

Francūzis Sebastjans Ožjē svētdien pēdējā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Moncā izcīnīja uzvaru un nodrošināja savu septīto pasaules čempiona titulu.

"Toyota" komandas braucējs Ožjē pēc sestdienas ātrumposmiem tuvāko sekotāju spāni Dani Sordo ("Hyundai") apsteidza par 17,8 sekundēm, bet kopvērtējuma līderis un Ožjē komandas biedrs Elfins Evanss tikpat kā jau bija zaudējis cerības cīnīties par titulu, jo piedzīvoja avāriju un atpalika teju 19 minūtes.

Svētdien Ožjē palika nepārspēts pirmajā "dopā", bet otrajā un trešajā attiecīgi izcīnīja ceturto un sesto vietu. Otrajā ātrumposmā uzvarēja Sordo, kuram Ožjē zaudēja 7,4 sekundes, bet sezonas pēdējā "dopā" ātrākais bija līdzšinējais čempions no Igaunijas Ots Tenaks ("Hyundai").

Ožjē igaunim zaudēja septiņas sekundes un ar to bija gana, lai kopvērtējumā apsteigtu Evansu, kurš svētdien divreiz palika piektais, bet reizi izcīnīja otro vietu.

Francūzis kopvērtējumā nopelnīja 122 punktus, kamēr 114 un 105 punktus iekrāja attiecīgi Evanss un Tenaks. Pirms Moncas posma Ožjē Evansam kopvērtējumā zaudēja 14 punktus un jau pirms sacīkstēm atklāja, ka viņam nav nekā, ko zaudēt.

Ožjē iepriekš karjerā WRC titulus izcīnījis arī ar "Volkswagen" un "Ford" spēkratiem.

"Esmu ļoti priecīgs, taču aiz laimes gaisā nelecu, jo īpaši šogad daudzi cilvēki ir pamatīgi cietuši," pēc panākuma teica Ožjē.

Zīmīgi, ka septiņas reizes par pasaules čempionu autosportā šogad tika kronēts arī Pirmās formulas (F-1) seriāla absolūtais līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas. Viņam izdevies atkārtot leģendārā Mihaela Šūmahera rekordu.

WRC visvairāk uzvaru ir francūzim Sebastijanam Lēbam - deviņi.

Pateicoties Sordo un Tenaka sniegumam, "Hyundai" komandai izdevās izcīnīt šīs sezonas Konstruktora kausu.

Jau ziņots, ka Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien WRC junioru klasē (JWRC) tika kronēti par vicečempioniem.

Seska un Franča ekipāža sestdien pirmajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju, kā rezultātā ar helikopteru tika nogādāta uz slimnīcu, kā dēļ arī svētdien nevarēja atgriezties sacensībās.

Sezonas pirmajā JWRC posmā Sesks un Francis Zviedrijā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Kristensonam, bet otrajā etapā Igaunijā viņi sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru šajā klasē. Iepriekšējā posmā Sardīnijā Sesks bija trešais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi