Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Hamiltons un Fetels ātrākie pirmajos divos treniņbraucienos pirms F-1 Japānas Grand Prix

Pirmās formulas (F-1) piloti brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības un "Red Bull" braucējs vācietis Sebastjans Fetels piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus čempionāta 15.posma - Japānas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņbraucienos. 

Hamiltons pirmajā treniņu sesijā labākajā mēģinājumā apli spēja veikt vienā minūtē un 34,157 sekundēs, par 0,330 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru vācieti Niko Rosbergu. Tikmēr esošais pasaules čempions un kopvērtējums līderis Fetels no "Red Bull" bija trešais, uzvarētājam zaudējot 0,611 sekundes. 

Savukārt ceturtais bija Fetela komandas biedrs austrālietis Marks Vēbers, kuram sekoja brazīlietis Felipe Masa no "Ferrari" komandas. Pirmo sešinieku noslēdza viņa komandas biedrs spānis Fernando Alonso. 

Savukārt viens no šīs sezonas labākajiem pilotiem soms Kimi Raikonens no "Lotus" komandas bijastotais, bet brits Džensons Batons no "Mclaren" - 11.vietā.

Otrajā treniņu sesijā ātrāko apļa laiku uzrādīja Fetels, labākajā mēģinājumā finišu sasniedzot pēc vienas minūtes un 33,852 sekundēm. Aiz viņa ierindojās komandas biedrs Vēbers, zaudējot vācietim 0,168 sekundes, savukārt trešais bija Rosbergs, sekojot Fetelam pēc 0,262 sekundēm. 

Ceturtais šajā sesijā bija Raikonens, bet viņa komandas biedrs francūzis Romēns Grožāns bija piektais, savukārt pirmo sešinieku noslēdza pirmā treniņbrauciena uzvarētājs Hamiltons. 

Otrā sesija bija bagāta ar sadursmēm, jo "Williams" pilots Pastors Maldonado no Venecuēlas ietriecās riepu nožogojumā, savukārt "Mclaren" braucējs meksikānis Serhio Peress kļūdījās vienā no līkumiem, tikmēr Raikonenam sesija beidzās grants joslā. Savukārt Alonso šajā treniņā bija vien desmitajā vietā.

Trešo treniņu piloti aizvadīs sestdien, kad notiks arī kvalifikācija. Sacīkstes sāksies svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika. 

Čempionāta kopvērtējumā vēl tikai piecas sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 272 punkti, bet otrais ir Alonso, kuram 195 punkti. Trešais ar 167 punktiem ir Raikonens. 

Teorētiski Fetels jau šajā posmā var nodrošināt ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Lai to izdarītu, vācietim šajā posmā nepieciešams uzvarēt un cerēt, ka Alonso svētdien nefinišēs pirmajā astoņniekā. 

Savukārt Konstruktora kausa ieskaitē "Red Bull" atrodas stabilā līderpozīcijā ar 402 punktiem. Tai ar 284 punktiem seko "Ferrari", bet vēl par septiņiem punktiem mazāk ir "Mercedes" vienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi