Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

F-1 komandām jādomā, kā noķert Mercedes braucējus

Trešā Mercedes dubultuzvara pirmajos četros posmos, trešā Luisa Hamiltona uzvara pēc kārtas un pirmais Ferrari goda pjedestāls šosezon - tā noslēdzās Ķīnas GP izcīņa, kas svētdien risinājās Šanhajas trasē.

Red Bull komandas piloti, kas izmantoja slapjo trasi kvalifikācijā, sacīkstēs bija spiesti palikt bez goda pjedestāla un piekāpties Niko Rosbergam, kurš reabilitējās pēc savām kļūdām kvalifikācijā, un Fernando Alonso, kurš atkal spēja maksimāli izmantot mašīnas potenciālu un radušās iespējas. Neskatoties uz to, ka Hamiltons pirmo reizi Formula 1 karjerā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, viņš joprojām ir tikai otrais kopvērtējumā un komandas biedram Rosbergam zaudē četrus punktus, savukārt Mercedes pārsvars Konstruktoru kausā pār tuvākajiem sekotājiem sasniedzis jau gandrīz 100 punktu.

Galvenais jautājums, kas šobrīd nodarbina visu prātus, ir, vai konkurentiem izdosies šosezon noķert Mercedes komandu un iesaistīties cīņā par titulu vai vismaz uzvarām atsevišķos posmos? Priekšā vēl 15 posmi, un tagad komandas izmantos trīs nedēļu pārtraukumu, lai pilnveidotu savus apjomīgos tehniskos uzlabojumus, kuri dienas gaismu ieraudzīs pirmajā Eiropas posmā Barselonā. Tieši Spānijā jau daļēji varēsim atbildēt uz iepriekš uzdoto jautājumu par iespējām noķert Mercedes. Pērn sezonas sākumā Red Bull nebija konkurētspējīgi, taču ar jaudīgu uzlabojumu paketi strauji progresēja, un Sebastians Fetels sezonas otrajā daļā izcīnīja deviņas uzvaras pēc kārtas. Tomēr šogad Red Bull progress, kas jau manāms pirmajos posmos, ir atkarīgs no Renault Sport spējas samazināt jaudas, efektivitātes un izturības deficītu attiecībā pret Mercedes dzinēju.

Savukārt Ferrari jaunā komandas bosa Marko Matiači personā ieguvuši motivācijas lādiņu, kurš jāizmanto, lai atgūtu pārliecību par saviem spēkiem, jo visas pārējās komponentes komandai jau ir - modernizēta infrastruktūra, daudzsološi tehniskie vadītāji un izcili piloti. Tikmēr Mercedes turpina plūkt augļus darbam, kas tika ielikts pēdējos divos trīs gados, un cer palikt uz viļņa līdz nākamajai tehniskajai revolūcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi