Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

F-1 2021.gada kalendāram pievienojusi posmu Katarā

Katara gatavojas rīkot valsts vēsturē pirmo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmu - Kataras Grand Prix, jo valstij uzticēts rīkot posmu šā gada sacensību kalendārā, ceturtdien paziņoja F-1.

Lusailas trasē F-1 posms norisināsies no 19. līdz 23.novembrim, kalendārā nomainot Austrālijas Grand Prix, kas otro gadu pēc kārtas tika atcelts koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Katara papildus parakstīja desmit gadu līgumu par sacensību aizvadīšanu valstī, sākot ar 2023.gadu, iespējams, mainot norises vietu. 2022.gadā F-1 sacensības valstī nenotiks Pasaules kausa futbolā dēļ.

"Katarai bija izteikta griba būt noderīgai F-1, un šajā procesā tika apspriesta arī ilgāka partnerība, pusēm piekrītot desmit gadu sadarbībai," teikts F-1 paziņojumā.

"Šī ir ļoti īpaša diena Kataras autosportam un mūsu tautas kā lielu sporta notikumu uzņēmējas ambīcijām," piebilda Kataras Auto un motosporta federācijas (QMMF) prezidents Almanai Abdulrahmans.

Kataras iekļaušana kalendārā nozīmē 2021.gada sezonas noslēgšanu ar trīs posmiem Tuvajos Austrumos, pēc sacensībām Lusailā 5.decembrī notiekot pirmajai valsts vēsturē "Lielās balvas" izcīņai Saūda Arābijā un 12.decembrī sezonai noslēdzoties ar Abū Dabī Grand Prix AAE.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi