Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Dzinējs pieviļ tikai Rosbergu

Septīto Lūisa Hamiltona uzvaru šosezon, ko brits izcīnīja Itālijas GP posmā, varēja apdraudēt tikai tiesneši, kas pēc sacīkstes atklāja pārkāpumus riepu spiedienā abām Mercedes formulām.

Tieši pirms ātrās Moncas trases Pirelli riepu ražotājs nāca klajā ar jauniem riepu spiediena parametriem, lai neatkārtotos Beļģijas posmā pieredzētās problēmas. Mercedes skaidrojums pēc finiša balstījās uz faktu, ka, montējot riepas pirms starta, to spiediena rādītāji bijuši noteikumu robežās un nobīde radusies temperatūras ietekmē sacīkstes gaitā. Tas pilnībā apmierināja tiesnešus, tomēr pie scenārija, ja Mercedes piloti tiktu diskvalificēti, lielākais ieguvējs būtu Niko Rosbergs, kurš līdz finišam netika un, iespējams, zaudēja reālas cerības pacīnīties par titulu.

Rosberga izstāšanās iemesli bija saistīti ar dzinēja problēmām, un tieši Mercedes jaudas agregāts bija karstākais diskusiju objekts Moncā, kur vācu kompānija ieradās ar ievērojami uzlabotu motora versiju. Tādējādi Mercedes ir iztērējuši visas dzinēja uzlabojumu kvotas šosezon un, pēc pašu vārdiem, šobrīd sāk testēt nākamās sezonas dzinēja detaļas. Testu ierobežojuma dēļ tie jāveic kaujas apstākļos.

Abi Mercedes piloti uzrādīja pārliecinoši lielākos maksimālos ātrumus (ap 356 km/h), un tuvākie sekotāji bija visi pārējie Mercedes motoru izmantotāji Force India, Williams un Lotus komandās. Tas vēlreiz iezīmē šī brīža situāciju Formulā 1, kur jaunajā dzinēju ērā ļoti nozīmīga loma ir motora jaudas parametriem un reģenerācijas sistēmu efektivitātei. Lai arī jaudas parametri tiek turēti noslēpumā, Honda Motorsport boss Jasuhisa Arai pacēla slepenības plīvuru, paziņojot, ka šobrīd jaudīgākais Mercedes motors ir 40 zirgspēku priekšā Honda, kas savukārt ir 25 zirgspēkus priekšā Renault dzinējam. Ferrari, kas ir tuvākais Mercedes sāncensis, jaudas izteiksmē zaudē «sudraba bultām» ap 20 zirgspēkiem. Mercedes pārsvara likvidēšana ir svarīgākais dzinēju ražotāju uzdevums atlikušajā sezonas daļā un starpsezonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi