Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Autosporta leģenda Lēbs uzvar jau savā otrajā Dakaras posmā

Deviņkārtējais pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Lēbs no Francijas pirmdien savā debijā triumfēja Dienvidamerikā notiekošā Dakaras rallijreida otrajā posmā.

Lēbs, kurš brauc ar Peugeot 2008 DKR automašīnu, 387 kilometrus garo distanci starp Karlospasu un Termasu de Rioondo Argentīnā veica trīs stundās 45 minūtēs un 46 sekundēs, kas bija par divām minūtēm un 23 sekundēm ātrāk nekā viņa komandas biedram un tautietim Stefanam Peteranselam. Trešo vietu izcīnīja Toyota braucējs Žinels de Vilje no DĀR, kurš no Lēba atpalika par trim minūtēm un vienu sekundi.

Lēbs savas karjeras laikā izmēģinājis spēkus dažādās autosacīkšu disciplīnās, tostarp leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs kalnā braukšanā ASV, turklāt francūzis deviņas reizes triumfējis pasaules čempionātā autorallijā.

Pērnā gada Dakaras čempions Nasers Al-Atija no Kataras (Mini) pirmdien ierindojās devītajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot par piecām minūtēm un 18 sekundēm.

Tikmēr motociklu klasē aizvadītajā posmā triumfēja austrāliešu motosportists Tobijs Praiss, kurš 354 kilometrus garo distanci veica trīs stundās 46 minūtēs un 24 sekundēs, par minūti un 20 sekundēm apsteidzot savu bijušo komandas biedru portugāli Rubenu Fariju no Husqvarna komandas. Trešajā vietā ierindojās francūzis Alēns Duklo (Sherco), kurš no uzvarētāja atpalika par minūti un 51 sekundi.

Kā zināms, slikto laikapstākļu dēļ otrā posma distance tika samazināta par aptuveni 150 kilometriem, bet pirmais posms spēcīgā lietus dēļ vispār tika atcelts.

Sestdien Dakaras rallijreida prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais Mini spēkrats ietriecies skatītājos, savainojot 13 cilvēkus.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

Dakaras rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi