Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ātruma cilts video: Timrots manevrē ar 50 gadus senu sniega moci Buran

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Raidījuma komanda šoreiz devusies ziemas piedzīvojumos ar 1970. gadu sniega motociklu Buran.

Unikālā sniega moča saimnieks Krišjānis Galiņš ir senās tehnikas entuziasts. Hobijs aizsācies bērnībā ar mopēda Gauja skrūvēšanu, un laika gaitā apgūti arī lielāki Padomju Savienībā ražotie braucamrīki. Pie sava Buran viņš ticis nejauši  – pirms trīs gadiem, caur sludinājumu par 100 eiro iegādājies pusizjauktu sniega motociklu ar oriģinālo RMZ rūpnīcas motoru.

Tā kā Krišjānis pēc profesijas ir elektroniženieris, viņš Buran darba kārtībā savedis paša spēkiem, turklāt izrādās, ka detaļas sniega moču senioram bijušas pieejamākas nekā šī paša gadagājuma Rietumos ražotajiem spēkratiem. Skats var būt maldinošs, jo vizuāli necilajam Buran ir 635 kubikcentimetru motors un 28 zirgspēki, kas ļauj ieskrieties līdz 70 kilometriem stundā. Krišjānis zina stāstīt, ka vecmeistari vīlē pat ar 90 km/h. Jāņem vērā, ka degvielu Buran ēd kā raķete – 25 līdz 30 litru uz 100 kilometriem – un ir lielas iespējas, ka braucamrīks garākā distancē padosies pirms finiša. Tomēr ar to ir iespējams noķert ziemas sajūtu, ja esi gatavs regulāri novērst tehniskās ķibeles.

Pauls Timrots ir apņēmies pārbaudīt, kā unikālais spēkrats manevrējams un ko tas spēj parādīt slalomā. Pēc pirmā brauciena ir skaidrs, ka joki mazi – ir jāpieliek lielas pūles, lai elles aparātu savaldītu un uztaisītu pagriezienu pat lielākā rādiusā.

Vai Latvijas klimatā ir vērts investēt senā sniega mocī un vai drīzumā pirmais Buran saņems vēsturiskā spēkrata statusu, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi