Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātruma cilts video: Timrots izmēģina pedantiskāko 1968. gada Mercedes-Benz

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tās galvenais varonis ir 1968. gada Mercedes-Benz, kas salikts kopā kā puzle un ir viens no aptuveni 100 pilnībā restaurētajiem šī gada auto modeļiem pasaulē.

Atjaunotā Mercedes 280SE saimnieks Uldis Reimanis uzskata, ka dizainam ir liela nozīme, tāpat arī viņš ir pārliecināts, ka katrs šīs markas spēkrata saimnieks ir pedants. Tas šajā gadījumā bijis no liela svara, jo auto nāk no Nevadas un Uldis ir pateicīgs tā iepriekšējam saimniekam par pedantismu un rūpēm par vēsturisko spēkratu.

Šādus Mercedes-Benz modeļus ražoja no 1967. gada līdz 1971. gadam, un daļa no vairāk nekā 5000 saražotajiem auto nonāca arābu valstīs. Automašīnai ir 111. virsbūve un automātiskā ātrumkārba, savukārt pie tās dizaina roku pielikuši arī francūži. Uldis savu auto nopirka neejošu, ar restaurētu virsbūvi un kastēs sapakotām detaļām. Vienas detaļas gan trūcis un tās "medības" Uldim prasījušas četrus mēnešus.

Šādā automašīnā ir māju sajūta, un Pauls Timrots neatceras, kad pēdējo reizi turējis rokās tik lielu stūri. Auto salonā nav nekā lieka un Pauls pārliecinās, ka auto iet taisni un precīzi.

Kur pedantiskie Mercedes-Benz ražotāji paslēpuši lūkas motoru, lai izvairītos no trokšņa un kāda kārtība slēpjas zem restaurētā auto motora pārsega, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi