Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ātruma cilts video: Motormuzeja jaunpienācējs – unikāls Dodge no pirmskara Amerikas

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts sēriju. Šoreiz tajā viesojas Rīgas Motormuzeja kolekcijas jaunpienācējs, Baltijā un Polijā vienīgais 1937. gada Dodge DeLuxe D5.

Elegantais ASV autobūves meistardarbs ir būvēts 1937. gadā un kā izbraucienā atzīst Pauls Timrots, tolaik auto bija vērtīgāks par tā braucēju. Markuss Ginters, Rīgas motormuzeja gids zina stāstīt, ka šis auto atrasts caur sludinājumu un uz Latviju pavisam nesen atceļojis no Zviedrijas. Tomēr laikā, kad Latvijā zirgu bija vairāk nekā mašīnu, šādi auto braukājuši arī pa mūsu ceļiem, bet ASV pirms kara saražots 300 000 Dodge DeLuxe D5 modeļu. Vēlāk no tiem arī daudz pārņemts Padomju autobūvē. 

Senajam auto ir milzu dzinējs un tas uz 100 kilometriem patērē vismaz 15 litru degvielas. Paulam un Markusam ir iespēja pašiem pārliecināties, ka šis ir īstens ASV autobūves ērtību paraugs. Dodge salonā visam pietiek vietas kā limuzīnā, turklāt pasažieru komfortam tajā ir papildu aprīkojums – krāsniņa un pelnutrauki. Kāpēc pirmskara laikos auto bija ērtāki un vai auto ražošana tiešām pēdējo 100 gadu laikā ir tik ļoti mainījusies, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi