Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts video: kā baņķieri, romantiķi un bandīti startēja 90. gadu VW Golf kausā

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā šoreiz stāsts par trakajiem 90. gadiem un tā laika autošosejas fenomenu – leģendāro VW Golf kausu.

Pauls Timrots šajā raidījuma sērijā atgriežas 90. gadu sākumā, lai atskatītos, kā Latvijā no nulles attīstījās leģendārās autošosejas sacīkstes, kur vienā trasē startēja neiedomājami kolorīts dalībnieku sastāvs.

Indulis Rukuts, viens no "VW Golf kausa" aizsācējiem atceras, ka tolaik autosporta entuziastiem nebija daudz iespēju izpausties, bet vēlme bija liela. Ja pirmajā sacensību posmā uz starta bija 15 dalībnieki, vēlāk jau braukt gribētāju bija tik daudz, ka visiem Biķernieku trasē nepietika vietas. Kolēģis Andris Štāls to skaidro ar tā laika iespējām ātri tikt pie naudas un piepildīt sapni par autosportu. Savukārt Tāls Meļķis, kura pārziņā bija "VW Golf" rezerves daļu būvniecība, zina stāstīt, ka liela loma bijusi tehniskajai jaunradei, jo mehāniķi mācījās darba procesā.

Gunārs Žideļuns, kurš pieskatīja sacensību tehnisko norisi un drošības pusi, atzīst, ka ar organizāciju gāja grūti, jo daļa braucēju nebija saistīti ar autosportu. Pieredzes trūkuma dēļ sadursmēs lūza dzelži un tā bija liela laime, ja pirmais aplis izdevās bez avārijām.

Kādi bija "VW Golf kausa" riskantākie momenti, nežēlīgākās cīņas un trakākās avārijas, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi