Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts: vai ultra-light helikopters ir nākotnes transporta līdzeklis?

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots viesojas pie dullākā 90. gadu benzīngalvas Haralda Šagbazjana, kurš pēc autosporta karjeras beigām meties jaunā izaicinājumā – ultra-light helikopteros.

Haralds Šagbazjans savulaik bijis zināms ar savu trako mašīnu un šovu trasē. Šobrīd viņa kaislība ir helikopteri, kur arī ir benzīns, dūmi un vajadzīgais adrenalīns, kā arī pievienotā vērtība – brīvība.

Līdz lidošanai Haralds nonācis nejauši, uzceļot māju Jūrmalā, netālu no aerokluba. Pusgada laikā nokārtojis ultra-light lidmašīnu pilota licenci, viņš kopā ar domubiedriem nonācis pie secinājuma, ka Latvijā ir brīva elitārā vieglo helikopteru biznesa niša. Tā nodibināts uzņēmums  "Amber Coast Helicopters", piesaistītas investīcijas un sācies bizness.

Haralds atzīst, ka iemācīties lidot ir vienkārši, galvenais ir saprast teoriju, un būtiska ir arī instruktora pieredze, kas ļauj topošajam pilotam pašam mācīties no savām kļūdām. Lai gan Pauls Timrots nav lidaparātu fans, viņš kopā ar pilotu drosmīgi ceļas gaisā Itālijā ražotā divvietīgā helikopterā. Tam ir 130 zirgspēku, un lidaparāta svars sasniedz 430 kilogramu. Pēc lidojuma secinājums ir viens – tas ir kā lidot ar mopēdu vai Smartu, kas var aizvest uz jebkuru punktu Latvijā bez īpašiem ierobežojumiem.

Vai vieglo helikopteru var atļauties ikviens un vai autosporta pieredze šajā disciplīnā ir noderīga, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi