Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ātruma cilts: kāpēc latvieši ir starp labākajiem autosporta sacensību rīkošanā pasaulē

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā viesojas Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) ģenerālsekretāre Linda Medne, kura ieņem arī FIA starptautiskās tiesneses amatu.

Linda Medne darbu LAF sāka 2006. gadā kā sekretāre, un viņa Paulam Timrotam neslēpj, ka sākumā šo amatu nemaz nevēlējās ieņemt. Tomēr tā izrādījās īstā vieta, un pēc pieciem gadiem Lindai tika piedāvāts federācijas ģenerālsekretāres amats. Viņas pienākumi ir federācijas ikdienas darba nodrošināšana, sporta komisiju darba organizēšana, kā arī ārlietas – dalība Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) konferencēs un citos pasākumos. Dalība visās autosporta sacensībās nav obligāta, bet Linda atzīst, ka vasarās līdz Jūrmalai reti sanāk tikt, jo visas nedēļas nogales lielākoties paiet trasēs.

Tāpat arī Linda ir FIA starptautiskā tiesnese, kas nozīmē, ka viņas darbs ietekmē sportistu likteņus arī citās valstīs. Piemēram, pērn viņas piešķirtais sods Pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā Nirburgringā vienam no braucējiem maksāja čempiona titulu.

LAF ģenerālsekretāre ir pārliecināta, ka Latvijas sacensību rīkotāji ir sasnieguši pasaules līmeni, tiesneši darbojas saskaņoti un zina, ko dara. Tāpat arī svarīga ir attieksme, komandas darbs un nebremzēšana no funkcionāru puses, ļaujot dedzīgiem sacensību rīkotājiem darboties.

Kāda ir citu valstu kolēģu attieksme pret sievieti šādā amatā un kā tiesnese iejūtas skatītāju lomā, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi