Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātruma cilts: Divi līdzīgi astoņdesmito gadu Audi, bet cena atšķiras 25 reizes

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Šoreiz rubrikā Bez ABS satiekas divi 1980. gadu Audi, viens vairāk nekā divdesmit reižu dārgāks par otru.

Rolands Repšs pie sava 1985. gada Eiropas ražojuma Audi 90 ticis netīšām – viņš braucis uz Lietuvu pirkt diskus tā dvīņubrālim, bet rezultātā atgriezies mājās ar visu auto. Šis pirkums viņam izmaksājis 1000 eiro. Savukārt Mārča Dzeņa 1984. gada Amerikas Audi 4000 Quattro cena ir 25 000 eiro.

Pauls Timrots ir nolēmis izpētīt, kā un kāpēc veidojas šāda cenas atšķirība, jo abi auto ir ļoti līdzīgi gan pēc skata, gan parametriem. Salīdzinot dzīvē, izrādās, ka pie vainas ir auto izcelsme un ražošanas apjoms, pilnpiedziņa un detaļas, kas Amerikas Audi padara par īstu retumu.

Mārcis savu Audi 4000 projektu sācis, nostalģijas vadīts. Viņš ir benzīngalva jau no bērnības, bet pirmais paša pirms 20 gadiem iegādātais auto bijis tieši Audi Quattro ar ko savulaik arī daudz pa ezeriem sānslīdē braukts. Audi 4000 pirkts Amerikā, kur tas ilgstoši stāvējis saulē. Spēkrats bijis braucošs, restaurācijas procesā tas pārkrāsots, veikti uzlabojumi salonā, bet motors un ritošā daļa maz mainīta – tam joprojām ir pat divi oriģinālie amortizatori. Paulam liels pārsteigums ir elektriskais logs ar vēdlodziņu, šaurā numurzīme ar sānu apgaismojumu un salons ar savu īpašo smaržu un dizainu.

Tā kā Mārcis auto pasaulē ir iesaistījies no visām pusēm un tas ir viņa hobijs, viņam jau padomā jauns projekts. Kurš no Amerikas leģendārajiem braucamrīkiem būs nākamais, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Jaunajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi