Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vītoliņš Dānijā pārbaudīs otrā plāna spēlētājus

Izteikti atjauninātā sastāvā Latvijas hokeja valstsvienība galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā šonedēļ aizvadīs pārbaudes turnīru Dānijā. Tikai trīs spēlētāji ir no augusta sastāva, kurš izcīnīja 2022. gada Pekinas olimpisko ceļazīmi. Ceturtdien Latvija spēlēs ar Norvēģiju un piektdien – ar Dāniju. Abu spēļu sākums pulksten 20. Tiešraides LTV7.

Novembra iesaukumā ir 26 hokejisti. Četri vārtsargi – Jānis Kalniņš (Vaxjo, Zviedrija), Ēriks Vītols (Rīgas Dinamo), Linards Lipskis (Mogo/LSPA) un Deivs Deivids Rolovs (HS Rīga), deviņi aizsargi – Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Ernests Ošenieks, Miks Tumānovs, Ņikita Mateiko (visi Rīgas Dinamo), Roberts Mamčics (Zlin, Čehija), Sandis Smons (GeneveServette, Šveice) un Nauris Sējējs (HC La Chaux-De Fonds, Šveice) un 13 uzbrucēji – Rūdolfs Polcs (Mogo/ LSPA), Deniss Smirnovs (Geneve-Servette, Šveice), Renārs Krastenbergs (Villacher, Austrija), Daniels Bērziņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Filips Buncis (visi Rīgas Dinamo), Toms Andersons, Nils Sējējs (abi HC La ChauxDe Fonds, Šveice), Emīls Ģēģeris (Anglet, Francija), Oskars Batņa (Jukurit, Somija), Frenks Razgals (Jastrzebie, Polija), Rihards Melnalksnis (EHC Kloten, Šveice).  

Visi trīs no augusta pirmsolimpiskā turnīra sastāva izsauktie spēlētāji – aizsargs Kārlis Čukste, ka arī uzbrucēji Deniss Smirnovs un Renārs Krastenbergs – nespēlēja vadošās lomās olimpiskās ceļazīmes iegūšanā. Visiem ir arī samērā neliela pieredze valstsvienībā. "Lielākā daļa izsaukto spēlētāju savās komandās spēlē trešajā vai ceturtajā virknējumā. Viņiem īsti nav bijusi iespēja sevi apliecināt un tagad tāda būs starptautiskā līmenī," Vītoliņš sarunā ar Dienu uzsvēra nepieciešamību tā dēvētajiem otrā plāna spēlētājiem dot iespēju iegūt pārliecību.

Pēc Vītoliņa teiktā, novembra spēlēs viņš būtu vēlējies pārbaudīt arī uzbrucējus Nikolaju Jeļisejevu un Mārtiņu Dzierkalu, taču abi atgūstas pēc savainojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi