Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vasiļjevs: Vācijā apzinās, ka spēle pret Latviju ir izšķirošā

Bijušais Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs šopavasar iejuties jaunā lomā kā televīzijas komentētājs. Pēdējos divpadsmit gadus viņš pārstāvējis vienu no Vācijas vadošajiem klubiem Krēfeldes Pinguine, ilgu laiku esot arī tā kapteinis, tāpēc viņš labi pārzina mūsu konkurentu izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā saimniecību.

Šī Vācijas izlase ir vājāka par to, kurai Latvija pagājušā gada augustā Rīgā zaudēja pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā?

Noteikti, jo viņiem visi spēlētāji nav atbraukuši. No optimālā sastāva pietrūkst apmēram pieci. Bet tik un tā viņi ir spēcīgs pretinieks. Mēs redzējām viņu spēku kvalifikācijas turnīrā, tāpēc ir jāuzmanās.

Runāju ar pieredzējušo Vācijas hokeja apskatnieku Antonu Valdmanu. Viņš izteica pieņēmumu, ka Latvija šoreiz varētu uzvarēt. Vācijai švakāka esot aizsardzības līnija!

Man grūti tā viennozīmīgi apgalvot. Mēs gan redzējām, ka viņiem ir problēmas, spēlējot savā aizsardzības zonā, pret tādām komandām kā Krievija un Zviedrija. Tās komandas darīja, ko gribēja Vācijas zonā. Tajā pašā laikā ir redzams, ka uzbrukums un vairākums viņiem strādā. Bet ir problēmas ne tikai aizsardzības, bet arī vārtsarga līnijā.

Kā Latvijas komandai, tavuprāt, vajadzētu spēlēt pret Vāciju?

Ir jāuzspiež sava spēle. Vajadzētu spēlēt agresīvi ar lielu presingu, jo aizsargi viņiem kļūdās un dara to diezgan bieži. Jāmēģina zonā pagriezt virpulīti, jo vācieši mēdz pazaudēt pretspēlētājus. Īpaši tas bija redzams viņu spēlēs ar Krieviju un Zviedriju. Vācieši atļāva pretiniekiem savā zonā izvērsties, pašiem saraujoties vārtu priekšā. Viņu spēle nav tik kompakta kā Latvijai. Uzbrukuma zonā vajadzētu vairāk spēlēt caur aizsargiem.

Vācija ir saņēmusi pēdējā brīža pastiprinājumu no NHL uzbrucēju Leonu Draizaitlu no Edmontonas Oilers un vārtsargu Filipu Grūbaueru no Vašingtonas Capitals. Cik nopietni šie spēlētāji pastiprina Vācijas izlasi?

Vācijas izlasei vajadzēja šo pastiprinājumu, jo redzējām, ka komanda ir "nosēdusies". Pēc pirmās spēles [2:1 uzvara pār ASV] valdīja eiforija. Viņi domāja, ka nu tikai apspēlēs visus pēc kārtas. Tā nebija. Mēs redzējām, ka viņiem bija problēmas ne tikai pret Krieviju un Zviedriju, bet arī pret Slovākiju un Dāniju. Vācieši nav nospēlējuši nevienu perfektu spēli. Ļoti laba spēle viņiem bija pret Itāliju, bet tad jau spēlēja Draizaitls. Es domāju, ka viņš komandai deva nelielu impulsu. Bija redzams pacēlums. Draizaitls noteikti ir nopietns pastiprinājums.

Mājas sienas mēdz palīdzēt un dažreiz arī uzveļ pārāk lielu atbildības slogu. Uz vāciešiem nebūs papildu psiholoģiskā spiediena?

Vispār mājas sienas parasti palīdz, bet latviešiem uz to nevajadzētu skatīties. Mums būs arī savi līdzjutēji un savējo atbalsts. Izšķiroša nozīme būs tam, kādā kondīcijā konkrētajā dienā būs abas komandas.

Vācijai būs bijušas divas brīvdienas. Latvijas izlasei savukārt pirmdien vēlu vakarā būs bijusi spēle ar Krieviju. Šķiet, vācieši ir labākā situācijā…

Tas mums ir neliels mīnuss. Katrā spēlē hokejisti tomēr "izliekas" simtprocentīgi. Vācieši būs divas dienas trenējušies un gatavojušies spēlei vienmērīgā ritmā.

Kāda ir apkārt valdošā gaisotne pirms šīs spēles?

Ir tāda nianse, ka Vācija mūs Rīgā atstāja ārpus nākamā olimpiskā turnīra. Pavīdēja pieņēmums, ka Latvija atbraukusi atmaksāt par pāridarījumu tagad viņu laukumā. Ažiotāža ir jūtama. Mediji uzsver, ka tas ir viņu fināls pirms ceturtdaļfināla. Avīzes raksta, ka tā ir Vācijas izšķirošā spēle šajā čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi