Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Vasiļjevs: Sapratu, ka treneri ir ieinteresēti, lai es atgrieztos

"Viennozīmgi ir jānospēlē cienīgi. Jācenšas parādīt labu sniegumu visās spēlēs," laikrakstam Diena atzīst 37 gadus vecais Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kura iekļaušana Latvijas hokeja izlases sastāvā startam Soču olimpiskajā turnīrā bija pārsteigums daudziem. Pirms vairākiem gadiem viņš pieņēma Vācijas pilsonību, tomēr 10 pasaules čempionātu un divu olimpisko turnīru dalībniekam nav liegts hokejā pārstāvēt Latviju.

Pirms šīs sezonas Vasiļjevs iedzīvojās smagā savainojumā, tādēļ Krēfeldes Pinguine komandas sastāvā uz Vācijas DEL līgas ledus nav izgājis. Tiesa, viņš jau trīs nedēļas piedalās ledus treniņos un cer spēlēt jau nākamnedēļ, iegūstot tik svarīgo spēļu praksi pirms olimpiskā turnīra.

Uzbrucējs atklāj, ka interese par viņa atgriešanos izlasē epizodiski bijusi arī iepriekš: "Ar Nolanu neesmu runājis. Kad izlasē strādāja Artūrs [Irbe], ar viņu man bija saruna. Artūrs apvaicājās, ko es domāju par spēlēšanu Latvijas izlasē." Kad decembrī izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles Vācijā, Herbertu uzrunājis ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, bet pirms nedēļas abi sazinājušies telefoniski. "Teicu: ja būšu vesels, labprāt spēlētu izlasē."

"Ar Krēfeldes klubu man ir līgums arī uz nākamo sezonu. Pagājušajā gadā ieguvu trenera B licenci. Nākamajā vasarā plānoju iegūt arī A licenci," H.Vasiļjevs vēl nesteidz apgalvot, ka pēc karjeras beigām noteiki kļūs par treneri, bet dokuments noderēšot.

Savulaik Herberts 51 spēli aizvadījis Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), tāpat spēlējis Ziemeļamerikas zemākajās līgās, arī Krievijā, bet kopš 2005.gada nemainīgi pārstāv Krēfeldes klubu un ir tā kapteinis.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim. Latvijas pretinieki apakšgrupā būs Šveices (12.02), Čehijas (14.02) un Zviedrijas (15.02) komandas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi