Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Vasiļjevs: Biju izsalcis pēc hokeja

Latvijas hokeja izlases pieteikumā Soču ziemas olimpiskajām spēlēm nedaudz negaidīti iekļuva arī 37 gadus vecais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2011.gada pasaules čempionāta, kad pildīja kapteiņa pienākumus. Intervijā Rīta Panorāmai hokejists atzīst - kamēr vairākus mēnešus dziedējis smagu potītes savainojumu, ļoti noilgojies pēc hokeja.

Pārbaudes spēlē pirms sezonas Vasiļjevs nopietni savainoja potīti, tādējādi laukumā Vācijas kluba Krēfeldes Pinguine sastāvā viņš atgriezās vien pagājušajā nedēļā. Jau pirmajās divās spēlēs viņš atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, tomēr pats atzīst, ka ātrums un precizitāte vēl jāatgūst. "Situācija bija sarežģīta un atgriezties laukumā nav viegli, bet es domāju, ka ar treniņiem un spēļu praksi viss uzlabosies. Ja neesi spēlējis četrus, piecus mēnešus, tomēr kaut kas pietrūkst un biju ļoti izsalcis pēc hokeja."

"Trenējos pietiekami cītīgi, lai viss tiktu uzlabots," trīs nedēļas pirms olimpiskā hokeja turnīra sākuma saka H.Vasiļjevs. Uzbrucējam šīs būs trešās olimpiskās spēles (Latvijas izlases kreklā arī 10 Pasaules čempionāti) un 37 gadu vecumā viņš būs starp hokeja turnīra vecākajiem dalībniekiem. Lai atgūtu šosezon dīkstāves dēļ zaudēto fizisko kondīciju, latvietis šobrīd trenējoties ar dubultu slodzi un negrasās slidas kārt uz nagliņas. Līgums ar Krēfeldes klubu viņam ir arī uz nākamo sezonu.

Pirms vairākiem gadiem hokejists pieņēma Vācijas pilsonību, lai savā klubā neskaitītos leģionāra statusā, tomēr t.s. hokeja pilsonību nav zaudējis un hokejā drīkst pārstāvēt Latviju. Vasiļjevs atzīst, ka klubā atbalsta viņa startu Sočos, bet vāciešiem tomēr esot zināma skaudība par Latvijas un Slovēnijas dalību Olimpiādē - Vācijas izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā negaidīti piekāpās Austrijai.

Savainojuma dēļ izlemt par labu dalībai Latvijas izlasē nav bijis vienkārši, stāsta H.Vasiļjevs. Vairākkārt zvanījuši valstsvienības pārstāvji, interesējoties par hokejista veselības stāvokli, līdz beidzot abas puses vienojušās par to, ka Vasiļjevu iekļaus olimpiskajā sastāvā. "Olimpiskās spēles ir kas sevišķs - tas ir viennozīmīgi. Komanda ir savākta ļoti laba un, ja mēs varētu sagādāt kādu pārsteigumu, es domāju, tas jau būtu ļoti labs panākums."

Savulaik Herberts 51 spēli aizvadījis Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), tāpat spēlējis Ziemeļamerikas zemākajās līgās, arī Krievijā, bet kopš 2005.gada nemainīgi pārstāv Krēfeldes klubu un ir tā kapteinis.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim. Latvijas pretinieki apakšgrupā būs Šveices (12.02), Čehijas (14.02) un Zviedrijas (15.02) komandas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi