Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vācijas izlase pirms cīņas ar Latviju varētu sagaidīt nopietnu NHL papildinājumu

Vācijas hokeja izlase, kas ir viena no Latvijas pretiniecēm pasaules čempionātā, gaida savas zvaigznes Leona Draizaitla un vārtsarga Filipa Grūbauera pievienošanos komandai, vēsta laikraksts Der Spiegel.

Trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pusfinālu sasniedza Pitsburgas Penguins un Anaheimas Ducks komandas, kas savās sērijās uzvarēja attiecīga Vašingtonas Capitals un Edmontonas Oilers vienības.

Oilers sastāvā spēlē Vācijas hokeja zvaigzne Draizaitls, kurš šosezon regulārajā čempionātā 82 spēlēs izcēlās ar 29 vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Stenlija kausa izcīņā 21 gadu vecais hokejists 13 mačos pamanījās izcelties ar sešiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Sezona noslēgusies arī Capitals otrajam vārtsargam Grūbaueram, kurš regulārajā čempionātā laukumā devās 24 mačos, caurmērā savos vārtos ielaižot 2,04 ripas un atvairot 92,6% metienu. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš piedalījās tikai vienā spēlē, laukumā nākot uz maiņu.

Tieši Grūbauers pērn bija Vācijas izlases pamatvārtsargs 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas notika Rīgā. Vācieši šajā turnīrā uzveica arī Latviju un iekļuva Olimpiādē.

Tiesa, Vācijas valstsvienībā jau šobrīd ir vārtsargs ar NHL pierakstu - Tomass Graiss (Ņujorkas Islanders), tomēr trešdienas mačā pret Slovākiju viņš iedzīvojās savainojumā.

Šobrīd Draizaitla un Grūbauera pievienošanās izlasei gan vēl nav līdz galam skaidra, tomēr tas varētu notikt uz apakšgrupu turnīra noslēdzošo fāzi, kad komandai gaidāma arī cīņa pret Latviju.

Nākamo spēli Vācijas izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Dāniju. Savukārt noslēdzošais mačs apakšgrupu sacensībās tai 16.maijā būs pret Latviju, kas varētu būt arī izšķiroša cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar maksimāli deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Latvija, bet tikpat punkti četros mačos ir ASV, kamēr Krievijas valstsvienībai ir astoņi punkti. Ceturtā ar pieciem punktiem ir Vācija, kam ar četriem seko Zviedrija un Slovākija. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

 

Top komentāri

Zinetulla
Z
eto vsjo uiņa , jākapā , un būs punkti pret pričiem , trīs, es saku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi