Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzņēmums Dinamo Rīga pērn cietis 712 912 eiro zaudējumus

Hokeja kluba īpašnieka AS Dinamo Rīga zaudējumi pērn bija 712 912 eiro, liecina Firmas.lv informācija.Tikmēr 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 48 208 eiro apmērā.Par 18% pērn sarucis Dinamo Rīga apgrozījums - no 13,31 miljona eiro 2012.gadā līdz 10,9 miljoniem eiro 2013.gadā.Zaudējumi radušies, jo pērn samazinājies sniegtās reklāmas apjoms, teikts vadības ziņojumā.

AS Dinamo Rīga pamatdarbība ir saistīta ar profesionālas hokeja komandas uzturēšanu. Pārskata gada laikā turpināta hokeja komandas Dinamo Rīga dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta 2012./2013.gada sezonā.Vadības ziņojumā teikts, ka pērn turpinātas aktivitātes reklāmas jomā sadarbībā ar Dinamo Rīga zīmola pārtikas un rūpniecības preču un produktu ražotājiem. Galvenos saimnieciskos ieņēmumus veido reklāmas pakalpojumu sniegšana, abonementu un biļešu tirdzniecība.Būtiskākās izmaksas veido atlīdzība hokeja spēlētājiem, komandu treneru atalgojums, maksa par ledus arēnu pakalpojumiem treniņu un spēļu laikā, kā arī piedalīšanās izbraukuma spēlēs.AS Dinamo Rīga ilgtermiņa mērķi ir turpināt dalību KHL, kā arī turpināt dalību Jaunatnes hokeja līgā. Tāpat kā nemainīgi mērķi paliek uzņēmuma centieni palielināt ieņēmumus no reklāmas pakalpojumiem, abonementu un biļešu tirdzniecības, kā arī paplašināt produktu klāstu un palielināt ieņēmumus no preču zīmes izmantošanas.AS Dinamo Rīga dibināta 2008.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 916 522 eiro. Dinamo Rīga lielākais akcionārs ir Itera International Energy LLC. Starp akcionāriem ir arī Juris Savickis, Guntis Ulmanis, Guntis Rāvis, Aigars Kalvītis, Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.Kā ziņots, alus darītava AS Aldaris un hokeja klubs Rīgas Dinamo šonedēļ pagarinājuši sadarbības līgumu, informēja uzņēmuma pārstāvji. Līgums paredz ne tikai finansiālu atbalstu komandai jaunajā KHL sezonā, bet arī dažādu aktivitāšu rīkošanu hokeja popularitātes veicināšanai.Aldaris par hokeja kluba atbalstītāju kļuva 2009.gadā, savukārt Latvijas hokeja izlasi uzņēmums atbalsta jau vairāk nekā desmit gadus.Kā zināms, šajā starpsezonā Rīgas "Dinamo" komandai joprojām ir problēmas ar budžeta veidošanu. Dinamo vadība "drīzu" jaunu sponsorēšanas līgumu noslēgšanu sola jau kopš jūnija beigām, bet tas joprojām nav paveikts un tagad līdz sezonas sākumam atlicis mazāk nekā mēnesis.AS Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš teicis, ka sezonai nepieciešami 12 miljoni eiro. Tāpat Savickis paudis pārliecību, ka klubu nākotnē varētu uzturēt valsts, ja vien tiktu pieņemts tāds politisks lēmums. Viņš neizslēdz iespēju, ka kaut kad nākotnē Dinamo varētu pārtraukt savu dalību KHL, jo šajos sešos gados klubā ir ieguldīti aptuveni 70 miljoni eiro, un nākotnes perspektīvā līdzīgs turpinājums nav pašsaprotams.Pašlaik Dinamo ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad Dinamo atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.Tieši finansiālu problēmu dēļ nākamajā KHL sezonā nestartēs Maskavas klubs Spartak un pašreizējā Gagarina kausa izcīņas fināliste Prāgas Lev no Čehijas.Jauno sezonu Rīgas Dinamo sāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas Dinamo vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi