Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

Turpinās spēlēt iepazītā klubā

Sagaidīts jauns līguma piedāvājums pēc spilgta snieguma sezonas izskaņā. Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs panācis jaunu vienošanos uz divām sezonām ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras Canucks. Katru gadu spēlētājs saņems 850 tūkstošus dolāru.

"Artūrs mums ļoti palīdzēja, kad tas pagājušajā sezonā bija nepieciešams. Viņš turpina augt un attīstīties. Sagaidām, ka viņš treniņnometnē cīnīsies par pilna laika pozīciju lielajā komandā. Mūsu treneri turpinās strādāt, palīdzot viņam noslīpēt meistarību, lai spertu nākamo soli karjerā." Vankūveras ģenerālmenedžera Patrika Alvīna sacītajā pēc līguma pagarināšanas ir ierastās standartfrāzes, taču pirmais apgalvojums, ka Šilovs komandai palīdzējis svarīgā brīdī, ir attiecināms uz Latvijas vārtsarga pārliecinošo sniegumu Stenlija kausa izcīņā.

Sezonas kulminācijā savainojuma dēļ no sastāva izkrita ne tikai Vankūveras pirmais numurs Tečers Demko, bet arī viņa aizvietotājs Keisijs Desmits. Pēdējā postenī visa atbildība gūlās uz Šilova pleciem. Latvijas vārtsargs Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā deva ievērojamu ieguldīju uzvarā pār Nešvilas Predators un septiņu spēļu sērijā bija galvenais vilcējs arī pret Edmontonas Oilers. Pēc izdarītajiem metieniem Oilers bija ievērojami pārāki un visai pamatoti sērijā uzvarēja ar 4-3. 

Interesanti, ka Šilovam NHL regulārajā čempionātā ir aizvadītas tikai deviņas spēles, savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš jau desmit reižu stājies vārtos. Desmits kā brīvais aģents pameta Canucks komandu, tādējādi tieši Šilovs uzskatāms par galveno favorītu cīņā par otro numuru aiz Demko. Ziemeļamerikā profesionālā līmenī Artūrs spēlē kopš 2020./2021. gada sezonas. Pārsvarā spēlējis Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Latvijas izlasē Šilovs ir spēlējis divos pasaules čempionātos (PČ). Jau 2022. gada PČ četrās aizvadītajās spēlēs izcēlās ar labiem rādītājiem (vidēji 1,22 ielaistas ripas un atvairīti 95,2 procenti metienu), tomēr lielākais pienesums valstsvienībai bija 2023. gadā. Lielā mērā Šilova izcilais sniegums visās desmit spēlēs ļāva Latvijas izlasei iegūt vēsturiskās bronzas medaļas.


Hokejs

Artūrs Šilovs

  • Dzimis 2001. gada 22. maijā Ventspilī
  • Augums 193 cm, svars 98 kg
  • Komanda: Vankūveras Canucks (NHL)
  • Spēlējis: HK Rīga, HS Rīga, Barrie Colts (OHL, Kanāda), HK Mogo, Manitoba Moose (AHL), Abbotsford Canucks (AHL), Trois-Rivieres Lions (ECHL)
  • Latvijas izlasē: 26 spēles, vidēji ielaistas 3,24 ripas, atvairīti 91,4% metienu
  • NHL: 19 spēles, vidēji ielaistas 2,77 ripas, atvairīti 89,8% metienu, viena «sausā» spēle

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi