Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Talantīgais vārtsargs Kivlenieks atzīts par trešo zvaigzni AHL mačā

Talantīgais Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks svētdien tika atzīts par trešo spožāko zvaigzni Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā.

Tiesa, Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas Monsters svētdien ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Sanhosē Barracuda.

Kivlenieks šajā mačā tika galā ar 21 no 22 sāncenšu metieniem, vienīgo reizi kapitulējot vien divas sekundes pirms pagarinājuma beigām, kad ar precīzu metienu Barracuda sastāvā izcēlās Maikls Brodzinskis.

Pašlaik 21 gadu vecais latviešu vārtsargs šosezon abās spēlēs piedzīvojis zaudējumus, taču vidēji mačā ielaidis tikai 1,96 ripas un atvairījis 92,9% metienu.

Savukārt Balcers svētdien pa pretinieku vārtiem veica vienu metienu un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, būdams laukumā, kad viesi guva uzvaras vārtus.

Maijā Kivlenieks noslēdza trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas Blue Jackets, bet pirms sezonas sākuma latvietis tika nosūtīts uz AHL. Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Tikmēr cits latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Bridžportas Sound Tigers savā laukumā ar 6:3 (3:0, 1:1, 2:2) pieveikt Hārtfordas Wolf Pack.

Latviešu vārtsargs šajā mačā tika galā ar 22 no 25 pretinieku metieniem, tiekot pie otrā panākuma trīs aizvadītajos mačos. Viņš šosezon caurmērā katrā no spēlēm ielaidis 3,37 ripas un atvairījis 87,0% pretinieku metienu.

Gudļevskis vasarā noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Ņujorkas Islanders, bet pirms sezonas sākuma tika nosūtīts uz AHL. Iepriekšējās četras sezonas viņš pavadīja cita NHL kluba Tampabejas Lightning sistēmā, lielākoties spēlējot AHL čempionātā.

Vēl vienā svētdienas cīņā graujošu zaudējumu cieta aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas Bears, kas viesos ar 0:5 (0:2, 0:1, 0:2) zaudēja Rokfordas IceHogs.

Iepriekšējos mačos tā arī netiekot pie spēlēšanas, 22 gadus vecais Bindulis AHL debitēja svētdienas cīņā, taču metienus pa vārtiem neizdarīja un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bindulis pavasarī noslēdza trīs gadu līgumu ar NHL komandu Vašingtonas Capitals un sākotnēji tika nosūtīts uz Bears, kur gan nepiedalījās nevienā spēlē, jo esot bijušas problēmas ar dokumentu nokārtošanu. Toties hokejists pievienojās Latvijas izlasei, iekļūstot sastāvā dalībai pasaules čempionātā, piecos mačos ar rezultativitāti gan neatzīmējoties.

Savukārt septembrī Bindulis piedalījās Capitals pirmssezonas treniņnometnē, bet nenospēlēja nevienu pārbaudes spēli un tika nosūtīts uz AHL.

Citā svētdienas cīņā zaudējumu bez uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pieteikumā cieta Toronto Marlies, kas savā laukumā ar 4:6 (0:2, 1:0, 3:4) piekāpās Šarlotes Checkers.

Kopvērtējumā Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas Penguins komanda ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ieņem ceturto vietu Atlantijas divīzijā, bet ar četriem punktiem sestajā pozīcijā seko Sound Tigers, kamēr ar vienu punktu priekšpēdējo - septīto - vietu ieņem Bears.

Marlies komanda ar desmit punktiem septiņos mačos ir pirmā Ziemeļu divīzijā, kamēr Centrālajā divīzijā Monsters ar pieciem punktiem piecās cīņās ieņem piekto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā piektā ar sešiem punktiem sešos mačos ir Barracuda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi