Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprukts pievienojies Šveices augstākās līgas klubam Fribourg-Gotteron

Latviešu hokeja uzbrucējs Jānis Sprukts pievienojies Šveices augstākās līgas (NLA) komandai Fribourg-Gotteron, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām, informē klubs.

Paralēli šim līgumam klubs vienojies par sadarbību ar Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - komandu Martiņī Red Ice, kas vajadzības un nepieciešamības gadījumā varēs rēķināties ar latvieša palīdzību. Šajā vienībā spēlē aizsargs Maksims Širokovs.

Paralēli abās komandās Sprukts varēs spēlēt līdz NLB turnīra izslēgšanas spēļu sākumam.

Pagājušā gada novembra beigās Sprukts pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas Lokomotiv no Krievijas. Kopumā viņš šosezon 16 spēlēs guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs savainojuma dēļ piedalījās tikai 32 Jaroslavļas kluba cīņās, iekrājot divus vārtu guvumus un deviņas piespēles. Savukārt sezonu pirms tam viņš pavadīja Maskavas CSKA komandā, kad 59 spēlēs tika pie pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, vēlāk vienojoties par līguma laušanu.

Savas pirmās trīs sezonas KHL Sprukts aizvadīja Latvijas klubā Rīgas Dinamo, bet pirms 2012./13.gada sezonas noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas gan tika lauzts jau pēc pirmās sezonas. Pagājušajā vasarā vienošanos ar Lokomotiv viņš bija pagarinājis uz vienu sezonu.

Karjeras laikā latvietis spēlējis arī Somijā, Dānijā un Ziemeļamerikā, piedaloties 14 Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos.

Pagājušā gada olimpiskajās spēlēs Sočos Sprukts piecās spēlēs guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, bet vēlāk pasaules čempionātā nepiedalījās noguruma dēļ.

NLA turnīrā, kur pašlaik sacenšas arī latviešu vārtsargi Edgars Masaļskis, Ivars Punnenovs un Elvis Merzļikins, Fribourg-Gotteron komanda ieņem kopvērtējuma desmito vietu un apsteidz divas vienības, bet NLB sacensībās "Red Ice" ir trešās vietas īpašniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi