Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Savickis piedāvājis Hārtlijam vadīt Rīgas Dinamo; komandai būs jauns ģenerālmenedžeris

Pašreizējam Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam no Kanādas piedāvāts vadīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas Dinamo, informē vienība.

Pirmdien notikusi A/S Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja Jura Savicka tikšanās ar 56 gadus veco Hārtliju, kuras laikā notika vairāku ar hokeju saistītu jautājumu apspriešana.

Šīs sarunas laikā tika apspriesta Rīgas Dinamo un Hārtlija sadarbības iespējas KHL 10.sezonā, turklāt kanādietim tika piedāvāts kļūt par komandas galveno treneri. Abas puses nolēma turpināt uzsākto sarunu par iespējamo sadarbību, vienojoties par piedāvājuma konkretizāciju tuvākajā laikā.

Sarunas laikā Savicki arī īpaši interesēja Hārtlija viedoklis par Rīgas Dinamo hokejistu sniegumu aizvadītajās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs, kā arī viņu gatavība un izredzes iespējamajai dalībai pasaules čempionātā.

"Esam sākuši sarunas. Protams, gribētu būt optimists un lai viss notiek, bet vēl ir ļoti daudz jautājumu. Katrā ziņā viņš bija noskaņots pozitīvi, un es arī. Hārtlijs ir īstens profesionālis, viņš meklē izaicinājumu un ir ļoti elastīgs. Viņš ir ļoti gudrs cilvēks un viņam patīk uzņemties tādu lietu, kurā redz iespēju kaut ko paveikt. Protams, no otras puses - viņš zina savu vērtību," sarunā ar Latvijas Radio norādīja Savickis.

Savickis nenoliedza, ka Hārtlija nolīgšana nebūs lēts prieks, taču saglabāja optimismu un pauda cerību vienoties ar kanādiešu speciālistu. Kluba padomes priekšsēdētājs atklāja, ka tieši viņiem pieder pēdējais vārds un līdz pasaules čempionāta sākumam šajā jautājumā būs skaidrība.

Kluba vadītājs Savickis arī atklāja, ka Rīgas Dinamo būs jauns ģenerālmenedžeris. Pērn komandas galvenā trenera pienākumus pildīja Normunds Sējējs, kuram tika piedēvēts arī ģenerālmenedžera amats, taču neoficiāli tos pildījis Juris Opuļskis.

Hārtlijs pašlaik gatavo Latvijas izlasi maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, turklāt atlicis vēl aizvadīt divas noslēdzošās pārbaudes spēles, kas būs viesos Vācijā. Līgumu par valstsvienības vadīšanu viņš noslēdzis pēc sistēmas 1+1 un pēc planētas meistarsacīkstēm kontrakts atkal būs jāpārskata.

Iepriekšējā nedēļā parādījās informācija Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubs Fribourg-Gotteron izteicis Hārtlijam piedāvājumu nākamajā sezonā pārņemt šīs vienības grožus, turklāt arī pats speciālists nenoliedza, ka viņam esot piedāvājumi no Ziemeļamerikas un Eiropas, taču šobrīd prioritāte ir Latvijas izlase.

Hārtlijam ir liela pieredze darbā Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš ir trenējis trīs klubus. No 1998. līdz 2003.gadam viņš vadīja Kolorādo Avalanche komandu, kurā pirmajās divās sezonās vēl spēlēja Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. No 2003. līdz 2008.gadam viņš bija Atlantas Thrashers galvenais treneris, bet no 2012.gada līdz iepriekšējās sezonas beigām Hārtlijs stūrēja Kalgari Flames klubu.

Kanādietis 2011./2012.gada sezonā strādāja arī Šveices augstākās līgas (NLA) klubā Cīrihes ZSC Lions, kurā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, aizvedot komandu līdz valsts čempionu titulam.

Hārtlijs trenera karjeru sāka 1987.gadā, sākumā strādājot ar Kanādas junioru klubiem, bet 1993.gadā viņš pārcēlās uz Amerikas hokeja līgu (AHL), kur vadīja Kornvolas Aces un Hēršijas Bears komandu, ar kuru 1997.gadā izcīnīja Kaldera kausu.

Savukārt ar Kolorādo Avalanche Hārtlijs 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

Hārtlijs 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

Pasaules čempionāts hokejā no 5. līdz 20.maijam notiks Vācijas pilsētā Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

pievienota 5.-7.rindkopa

 

Top komentāri

Zinetulla
Z
tas nav nopietni , zavickim ļimonu par maz , vot ja jūlis krūmiņš pieslēgtos, tad reāli, pa freiju šis kungs nerukās , pie tam nav jau arī fundamenta , tas ir rukāt labi apmaksāta prieka pēc ,... čekistu izklaides
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi