Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rihards Bukarts: Lūdzu, atļaujiet vismaz pusi arēnas aizņemt skatītājiem!

Viens no kopumā drūmās Rīgas Dinamo sezonas gaišākajiem stariņiem bija uzbrucēja Riharda Bukarta sniegums - atgriezies komandas rindās pēc vairākām Čehijas un Vācijas klubos pavadītām sezonām, hokejists pandēmijas ietekmētajā KHL turnīrā iekrāja teicamu statistiku (33 spēlēs 17 (6+11) punkti), kas liek ar cerībām raudzīties pasaules čempionāta virzienā. Izdevuma Sporta Avīze marta numuram Rihards sniedzis plašu interviju par karjeras pirmsākumiem, laiku Krievijā un ASV, spēlēšanu Eiropas klubos un izlasē, kā arī daudziem citiem tematiem.

"Tas katrā ziņā ir kaut kas tāds, ko esmu gaidījis un par ko sapņojis 15 gadu. Jau kopš laika, kad biju desmitgadīgs puika un strādāju šeit arēnā," par šopavasar Rīgā gaidāmo pasaules čempionātu hokejā, kas viņam pašam būs ceturtais, stāsta Rihards, vienlaikus atminoties 2006. gada notikumus. "Biju palīgs, nēsāju šokolādes batoniņus, banānus, ūdeni uz komandu ģērbtuvēm. Redzēju visas zvaigznes, kas toreiz bija Rīgā, – Sidnijs Krosbijs, Aleksandrs Ovečkins, Jevgēņijs Malkins, kas tik vēl nebija. Bija viens spēlētājs ASV izlasē, vairs neatceros, kā viņu sauca, bet viņš negāja uz ledus, kamēr nebija man iedevis kulaciņu. Visa komanda izgājusi uz ledus, bet es tāds jauns puika skraidu pa arēnu un aizmirstu, ka man viņam kulaks jādod. Bet viņš gaidīja mani. Uzsita kulaciņu, izgāja ārā un iemeta divus vārtus. Mazas māņticības, bet tādi ir hokejisti. Tāpēc es šo brīdi ļoti gaidīju. Žēl, ka, ļoti iespējams, nevarēs būt fani. Protams, visādi vēl var gadīties, bet būtu tiešām ļoti patīkami, ja būtu pilna arēna. Latvijas fani ir pelnījuši pilnu arēnu, lai tā būtu skaļa un sprāgtu no trokšņa un emocijām. Lai pretiniekiem ir nepatīkami un grūti spēlēt pret mums. Mūsu paaudze ir pelnījusi čempionātu mājās, mums ir ļoti laba izlase," uzskata viens no potenciālajiem izlases līderiem.

"Ja kāds no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vai citiem lēmumu pieņēmējiem mani sadzird un šo lasa – lūdzu, atļaujiet vismaz pusi arēnas aizņemt skatītājiem, lai mums būtu labākas emocijas un lielāks adrenalīns. Tā, kā mūs atbalsta Latvijas izlases fani, tā neatbalsta nekur. Ar viņiem tribīnēs ir daudz vieglāk uzvarēt."

Iepriekš izskanējuši pieņēmumi, ka hokejistiem būtu jādodas "burbulī" jau no treniņnometnes sākuma. Rihards pauž cerību, ka vietējie hokeja vadītāji atradīs iespējas, lai spēlētāji "justos labi". "Visus šos gadus viņi par to ir ļoti rūpējušies. Domāju, viņi atradīs veidu, kā mēs pirms čempionāta varēsim pavadīt laiku ar ģimenēm un atrasties mājās, pamainot vidi."

Visu plašo interviju ar Rihardu Bukartu lasiet izdevuma Sporta Avīze marta numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi