Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pretī Krievija, prātā jau Vācija

Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē un punktus centīsimies atņemt arī Kongo, ja ar šo valsti būs jāspēlē, – treneris Bobs Hārtlijs pēdējā preses konferencē pirms izlidošanas uz Vāciju atļāvās pajokot, kad apvaicājos, vai čempionāta laikā spēles netiks šķirotas pēc nozīmīguma. Tobrīd nodomāju, ka aizokeāna treneriem raksturīgi Bobs paģērē simtprocentīgu atdevi katrā spēlē, nerēķinot vienu vai divus gājienu uz priekšu. Izrādās, ka tā tomēr nav.

Līdz pirmdienai kalendārs bija parocīgs un nevajadzēja aizdomāties par stratēģiju. Tagad izveidojusies kutelīga situācija, jo priekšā divas diametrāli pretējas nozīmes spēles. Kaut arī galvenā trenera palīgs Artis Ābols pirms spēles ar Zviedriju sacīja, ka Latvijai šajā čempionātā, tenisa terminoloģijā izsakoties, ir četras mačbumbas, mačā ar Krieviju nosprausto mērķi vēl neizdosies sasniegt, jo uzvara negarantēs ceturtdaļfinālu.

Neviens treneris neatļaujas teikt, ka šoreiz var arī zaudēt. Pilnīgi skaidrs, ka pušplēsta vārda šajā virzienā nesagaidīsim arī no Hārtlija. Tas arī nekādi nav jādara, un Bobs to arī nedara. Taču Merzļikina pietaupīšana, līderu spēles laika samazināšana vai pat kāda vadošā spēlētāja atstāšana ārpus pieteikuma var lieti noderēt, kad nākamajā vakarā būs čempionāta svarīgākā spēle ar Vāciju, ņemot vēl vērā, ka vāciešiem būs bijušas divas dienas spēku atjaunošanai. Tāpēc svētdienas treniņu gaidīju ar lielu interesi, lai uzzinātu trenera izvēli. "Vārtus sargās Punnenovs, un spēlēs arī līdz šim laukumā nebijušie spēlētāji – Bindulis, Jaks un Razgals," nosaucot izmaiņas sastāvā, Bobs apliecināja, ka nekoncentrējas tikai uz vienu – nākamo spēli, bet skatās arī uz situāciju turnīrā kopumā. Uz Dienas jautājumu, vai treneris ņem vērā to, ka uzvaras gadījumā pār Krieviju tik un tā nākamajā vakarā būs jāiegūst vismaz viens punkts pret Vāciju, Bobs pasmaidīja un skaidrojumā bija konkrēts: "Mēs to zinām."

Svētdienas vakarā treneri arī apspriedās, vai pirmdien nedot atpūtu kādam no līderiem.

Četrās iepriekšējās svarīgās savstarpējās spēlēs (PČ un olimpiskajā kvalifikācijā) Latvijas izlasei pavisam nedaudz pietrūka, lai apspēlētu vāciešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi