Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pret Tallinas profesionāļiem

Stabils finansējums, sabalansēts sastāvs un nopietns treniņprocess ir trīs stūrakmeņi, kāpēc Igaunijas hokeja klubs Tallinas HC Panter Latvijas Optibet Hokeja līgas (OHL) ceturtdaļfinālā līdzvērtīgi spēkojas ar Prizmas komandu. Pēc divām spēlēm sērijā līdz vienas komandas trijām uzvarām rezultāts ir līdzīgs: 1-1 (3:2 Prizmas un 6:5 Panter uzvara).

Otrajā pārī Kurbads pret HS Rīga ir vadībā ar 2-0 (3:2 un 4:1). Ceturtdien pulksten 18 Tallinā Panter uzņems Prizmas hokejistus.

Tallinas komanda jau regulārajā čempionātā parādīja, ka spēj līdzvērtīgi konkurēt ar Latvijas vadošajiem klubiem. Uzskatāmākais piemērs ir Panter 17. februāra uzvara ar 2:0 pār pašreizējiem čempioniem – Zemgali/LBTU. Arī pēdējās divas savstarpējās spēles regulārajā čempionātā norādīja uz briestošo intrigu. Tallinā ar 5:1 uzvarēja Panter, bet pēc tam Volvo hallē Prizma revanšējās ar 3:2. Galu galā regulārajā čempionātā arī vienu pozīciju augstāk bija Panter, attiecīgi 38 pret Prizmas 37 punktiem.

Prizmas galvenais treneris Ēriks Miļuns uzskaita nosacījumus Panter sekmīgajam sniegumam: "Sāksim jau ar to, ka viņiem ir gan valsts, gan arī pašvaldības finansējums un vienošanās par sadarbību ir panākta arī uz nākamo sezonu. Stabils finansējums attiecīgi paver plašākas iespējas sastāva komplektācijā. Panter sastāvā spēlē astoņi vai pat deviņi Igaunijas izlases spēlētāji, kā arī ir astoņi leģionāri no Ukrainas un viens no Japānas. Atšķirībā no mūsu komandas Panter ir profesionāļi, jo nestrādā un trenējas divreiz dienā. Savā ziņā mums pat ir labāk, ka spēlējam izbraukumā, jo turpceļā spēlētāji var atpūsties. Esmu novērojis, ka, izņemot trenerus, visi pārējie, braucot uz spēlēm, autobusā guļ." Prizma uzvaru ar 3:2 arī izcīnīja Tallinā, savukārt otrdien savā laukumā zaudēja ar 5:6. Par spīti sešām ielaistajām ripām, Miļunam vismazāk pretenziju ir pret vārtsargu Jāni Auziņu: "Neviena ripa nebija uz viņa rēķina. Varbūt atsevišķās epizodēs viņš arī varēja pavilkt komandu, taču vairākās situācijās aizsargi nespēja ripu izmest no zonas."

Ne bez grūtībām ceļu uz pusfinālu lauž regulārā čempionāta trešā spēcīgākā komanda – Kurbads. Pirmajā spēlē HS Rīga 57. minūtē pēc Edvīna Bērziņa vārtu guvuma rezultāta starpību samazināja līdz 2:3, un pēc tam līdz beigu svilpei jaunie rīdzinieki lika kurbadiešiem panervozēt. Otrajā mačā līdz 47. minūtei Kurbadam bija minimāls 2:1 pārsvars, bet tad pēc skaistas saspēles ar Robertu Jekimovu svarīgu trešo ripu iemeta Artūrs Tomsons.

Vietu pusfinālā jau ir nodrošinājušas divas labākās regulārā čempionāta komandas – Zemgale/LBTU un Mogo/LSPA.


Optibet Hokeja līga

1/4 fināls

Kurbads – HS Rīga 2-0 (3:2 un 4:1). Sērija ilgs līdz vienas komandas trijām uzvarām. Panter – Prizma 1-1 (2:3 un 6:5).

6.III 18.00 Panter – Prizma (Tallinā), 7.III 19.00 HS Rīga – Kurbads (hokeja hallē Rīga)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi