Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pret ASV būs jāpasvīst Girgensona trijniekam

Neaizmirstamas uzvaras un pacilājoši neizšķirti silda pašapziņu, taču Latvijas valstsvienība nebūs favorīts. Pasaules čempionātā Ķelnē Latvijas hokeja izlase ceturtdien vēlu vakarā ar 0:2 piekāpās Zviedrijai, bet sestdien pulksten 13.15 pēc Latvijas laika izaicinās vēl vienu hokeja lielvalsti ASV.

Savstarpējie rezultāti norāda uz to, ka Latvija ar Ameriku hokeja laukumā var līdzvērtīgi spēkoties. No 13 spēlēm tikai divas reizes vārtu starpība bijusi lielāka par divām ripām. Latvijas hokejisti bija tuvu panākumam jau pirmajā tikšanās reizē pēc neatkarības atgūšanas 1997. gadā Turku, taču vadības grožus nenoturēja un zaudēja ar 4:5. Pēc gada Bāzelē Latvijas uzvarēja ar 3:2 un nosūtīja amerikāņus uz turnīru par vietas saglabāšanu elitē. Vienu reizi abas komandas ir nūjas krustojušas arī uz Ķelnes ledus.

2001. gadā 8000 Latvijas fanu klātbūnē mūsu valstsvienība izcīnīja saviļņojušu uzvaru ar 2:0. Tomēr manā vērtību skalā visaugstāk kotējas 2006. gadā Turīnā izcīnītais 3:3 neizšķirts, jo tajā mačā ASV izlases sastāvā bija visi viņu labākie NHL spēlētāji.

Amerikāņus uzvarējām arī pēdējā tikšanās reizē pasaules čempionātā 2014.gada 15.maijā Minskā - toreiz īstā trillerī latvieši bija pārāki ar 6:5. No toreizējā sastāva Ķelnē mums ir deviņi vīri. Arī amerikāņiem šogad izlasē spēlē vairāki tā mača dalībnieki.

Šopavasar Ķelnē amerikāņiem no 22 pieteiktajiem spēlētājiem 19 ir no NHL. Komanda ir gados jauna, bet tā jau spējusi apspēlēt spēcīgo Zviedriju ar 4:3 un pamanījusies arī pirmajā mačā zaudēt mājiniekiem vāciešiem ar 1:2. Vēl ASV izlases rēķinā ir uzvaras bez nervu stīgu nospriegošanas pār Dāniju (7:2) un Itāliju (3:0). 

Uzvarā pār zviedriem līdera lomu nospēlēja maiņa: Anderss Lī – Džeks Aikels – Džonijs Gudro. Visticamāk, šīs maiņas neitralizēšana tiks uzticēta Zemgus Girgensona trijniekam. Divi spēlētāji no ASV vadošās maiņas Zemgum ir labi zināmi. Ar Gudro ir kopā spēlēts USHL līgā Dubjūkas Fighting Saints komandā, bet Džeks Aikels bija Girgensona komandas partneris pēdējās divas sezonas Bufalo Sabres. Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs divas sezonas Kalgari Flames komandā trenējis Gudro, kura talantu un spējas Bobs ļoti augstu vērtējot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi