Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pēdējā brīža iesaukums: Izlasei nevajadzīgais Sprukts - viens no līderiem Ķelnē

Viņš bija aizmirsts un atstumts no izlases. Neviens arī necēla brēku, ka vajadzētu vēlreiz pasaukt. Kad martā sākās spēlētāju apzināšana, taustīju iespējamās sastāva aprises. Apvaicājos par vienu, otru un nosaucu arī Sprukta uzvārdu. Laikam jau nē – skanēja atbilde. Par spēlēšanu Ķelnē nebija pat runas. Tikai par to, vai dot iespēju.

Šis ir uzskatāms piemērs tam, ka reizēm lieti noder neitrāls skats no malas. Uz spēlētāja CV lapas uzrakstu "nevajadzīgs" Latvijā reti kurš apšaubīja, bet jaunajam valstsvienības trenerim Bobam Hārtlijam bija savs redzējums. Taisnības labad gan jāprecizē, ka Hārtlijs pēc Alpu līgas finālsērijas beigām sākotnēji neuzstāja uz Jāņa izsaukšanu. Jā, februārī bija dežūrzvans Spruktam, taču nometnē zem kandidātu saraksta šķietami jau bija pavilkta svītra, un tikai 4:6 zaudējums pārbaudes spēlē Francijai kalpoja par iemeslu saduļķot izlases mierīgos ūdeņus. Liela daļa spēlētāju pa straumei rāmi jau peldēja Ķelnes virzienā, bet pieredzējušajam speciālistam gribējās realitātē pārbaudīt, vai kāds lietaskoks nav atstāts aiz borta. Varbūt Sprukta un Mārtiņa Cipuļa pasaukšana bija domāta tikai kā modinātājzvans pārējiem. Patiesību zina tikai Hārtlijs, bet daudz svarīgāks šajā gadījumā ir iznākums.

Vēl gan galīgo secinājumu nevar izdarīt. Kad avīzes numurs jau bija nodots iespiešanā tipogrāfijā, Latvija turpināja cīņu ar Slovākiju. Un iespējams, ka Spruktam šajā čempionātā būs arī kāds klupiens, taču nevar noliegt, ka pirmajā spēlē Jānis bija viens no baļķa nesējiem. [Jānis piespēlei pirmajā mačā pret dāņiem svētdien pievienoja arī gūtos vārtus pret slovākiem - red.]

Tāpēc priekšdienām vajadzētu būt mācībai, ka Latvijas hokeja šaurajā rocībā der pataustīt visus šaubīgos pavedienus. Savā pēdējā pasaules čempionātā – 2015. gadā Prāgā – Sprukts statistikas ailē ierakstīja tikai vienu rezultatīvu piespēli, uz laukuma izskatījās smagnējs un pēc tam pa karjeras kāpnēm augšup nekāpa. Tāpēc arī nebija pretargumentu apgalvojumam, ka 35 gadus vecs Alpu līgā spēlējošs uzbrucējs izlasei vairs nav vajadzīgs. Nākamajās desmit reizēs līdzīgos gadījumos var būt tukšie šāvieni. Bet, ja būs atkal viens trāpījums mērķī, skata pārlaišana pār it kā jau norakstītajiem spēlētājiem būs attaisnojusies. 

Top komentāri

senču ols
s
jā jānis būtu tikai haļavščiks un balasts , tad Hārtlijs nebūtu šo ņēmis , bet treneris pamanīja Jāņa spēju cīniities , labu maiņu sako,mplektējis , vajag prst saskatīt spēlēetāju spēlē , nevis gudri dīvānā pierst
Kira Grindeks
K
Jā . līders. 1 haļjava, un visas izšķirošās spēles vēl priekšā.Vakar spēle pret Slovākiem sagāja , tiesneši ar piepalīdzēja/protams prieks par Latvijas uzvarām. Bet nevajag jau krist eiforijā, kā teica pats Sprukts. Labs kalendārs spēļu salikts.Tur jau bro Bukarti pagaidām dominē.Kas un kā pēc chempja varēs runāt.Vēl Itāļiem jātiek pāri kā minimums.
aigars
a
Žurnālist, būtu laiks saprast, ka ne vienmēr izlasē spēlē labākie spēlētāji, bet tie kuri iederas izlasē ar meistarību, attieksmi un raksturu. Sprukta raksturs un attieksme līdz šim ir bijusi ne tā labākā un tamdēļ viņš citiem izlases un Dinamo treneriem nebija vajadzīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi