Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

PČ statistika: Latvijai ir šobrīd labākā aizsardzība turnīrā

Pēc aizvadītajām četrām spēlēm pasaules čempionātā Latvijas izlase ielaidusi vismazāk vārtu, liecina rīkotāju statistika. Latvija ir starp līderiem gan vārtsargu, gan izturēto mazākumu statistikas rādītājos, turklāt salīdzinoši reti pārkāpj noteikumus. Apakšgrupu turnīrā vēl jātiekas ar ASV, Krievijas un Vācijas izlasēm.

Latvijas izlase, pateicoties sekmīgam vārtsarga Elvja Merzļikina sniegumam, ielaidusi tikai četras ripas jeb vidēji vienu spēlē. Divreiz Elvi pārspēja zviedri, pa reizei itāļi un slovāki. Pa piecām ripām ielaidušas galvenās favorītes Krievija un Kanāda, pa septiņām - Norvēģijas, ASV un Čehijas komandas. Slovēņi ielaiduši visvairāk - 21 ripu, pa 18 reizēm četrās spēlēs kapitulējuši baltkrievu un itāļu vārtsargi.

Merzļikins šajā turnīrā no zvana līdz zvanam aizvadījis visas četras spēles, atvairījis 104 no 108 pretinieku metieniem (96,3%), un ielaidis vidēji 1,00 ripas, kas ir pārliecinoši labākie rādītāji starp vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz trīs cīņas. Jāatzīmē arī Krievijas izlases pirmais numurs Andrejs Vasiļevskis, kuram tikpat spēlēs 1,33 ielaistas ripas un 94,05% atvairītu metienu.

Individuāli jāatzīmē Andris Džeriņš, kurš ar trim vārtu guvumiem turnīra dala 5.vietu snaiperu sarakstā (tiesa, kopā ar vēl 12 hokejistiem). Piecas ripas iemetis kanādietis Neitans Makkinons.

Piespēlētāju sarakstā brāļi Rihards un Roberts Bukarti dala 15.vietu - katram pa trim rezultatīvām piespēlēm. Līderiem krievam Artemijam Panarinam un amerikānim Dilanam Larkinam ir pa septiņām. Panarins ar desmit (3+7) punktiem šobrīd ir arī visa turnīra rezultatīvākais hokejists.

Jānis Sprukts ir 16. labākais iemetienos, uzvarot 57,14% (20/35). Zviedrijas kapteinis Joels Lundkvists uzvarējis 79,3% (23/29).

Ar sešām soda minūtēm Jānis dala arī 10.vietu nedisciplinētāko spēlētāju sarakstā. Visvairāk soda minūšu ir vācietim Patrikam Hāgeram (27), bet kanādietim Džefam Skineram un slovākam Tomašam Matušekam ir pa 25 - visi izpelnījušies lielos 5+20 sodus.

Latvijas izlase ir starp līderēm vēl vairākos rādītājos. Lai gan krietni pabojājuši statistiku pret Zviedriju, ar 31,24% realizētu vairākumu (5/16) aizvien esam ceturtie. Krievija realizē 60% (9/15), Kanāda 38,5% (5/13).

Mazākumā Latvija vārtus neskartus nosargājusi 11 no 12 reizēm (91,7%), kas ir trešais labākais rādītājs aiz norvēģiem (93,8%) un Zviedrijas (92,9%).

Latvija nopelnījusi 30 soda minūtes. Mazāk ir vienīgi Itālijai (28) un Krievijai (22). Visvairāk Kanādai un Slovākijai (pa 57), Dānijai 56 soda minūtes.

Spēles ar Latvijas dalību vidēji apmeklē 9052 skatītāji. Jāņem gan vērā, ka šis rādītājs krietni vien uzlabosies apakšgrupas pēdējā spēlē, kad tiksimies ar mājiniekiem vāciešiem (vidēji 18435 apmeklētāji).

Top komentāri

...
.
un viens no visšvakākajiem uzbrukumiem:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi