Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

OHL nākamajā sezonā startēs deviņas komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas

Optibet (Baltijas) Hokeja līgā (OHL) nākamajā sezonā startēs deviņas komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Plānots, ka 2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalīsies "Prizma", "Rīga", "Zemgale"/LLU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Panks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

"Esam spēruši soli uz priekšu, paplašinot līgas ģeogrāfiskās robežas. Nākamajā OHL sezonā piedalīsies visu triju Baltijas valstu komandas. Liels paldies visiem deviņiem klubiem, kas akceptējuši dalību OHL turnīrā. Mēs sagaidām aizraujošu un intrigām bagātu sezonu," norāda LHF prezidents Aigars Kalvītis.

2023./2024.gada OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēles. Nākamās sezonas OHL čempionāts startēs septembrī.

"Priecājamies, ka OHL Baltijas čempionātam pievienojusies arī viena no spēcīgākajām Igaunijas čempionāta komandām. Novēlu visiem klubiem veiksmīgu sagatavošanās posmu un interesantu čempionātu", sacīja Lietuva Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrus.

Tikmēr Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parrass piebilda, ka iegauņu iesaistīšanās līgā ir ļoti laba ziņa.

"Pasaulē ir daudz veiksmīgu starptautisko līgu piemēru (Alpu hokeja līga, Āzijas līga, Erste Liga u.c.), kā rezultātā paaugstinās hokeja līmenis visās iesaistītajās valstīs," par "Panter" pievienošanos OHL sacīja Parass. "Pārrobežu līga kopā ar spēcīgajiem Latvijas un strauji augošajiem Lietuvas klubiem nozīmē "Panter" komandas augsta līmeņa spēles, no kurām puse notiks Tallinā. Šīs ir lieliskas ziņas mūsu valsts līdzjutējiem un Igaunijas hokejam kopumā."

"Cerams, ka tas palīdzēs atgriezties mājās dažiem vadošajiem Igaunijas hokejistiem, kuri šobrīd spēlē citu valstu līgās. Tā ir lieliska ziņa arī esošajiem un topošajiem hokeja sponsoriem un atbalstītājiem," piebilda Igaunijas Hokeja federācijas prezidents. "Baltijas valstīs kopā dzīvo gandrīz seši miljoni cilvēku. Latvijā hokejs vienmēr ir bijis populārs, Lietuvā un Igaunijā hokeja popularitāte strauji aug, un pārrobežu līga šo izaugsmi noteikti paātrinās."

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trīs uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

Septembra sākumā norisināsies OHL pirmsezonas preses konference, kur komandas iepazīstinās ar savu sastāvu un pastāstīs par izvirzītajiem mērķiem.

"Priecājamies, ka OHL|Baltijas čempionātam pievienojusies arī viena no spēcīgākajām Igaunijas čempionāta komandām. Novēlu visiem klubiem veiksmīgu sagatavošanās posmu un interesantu čempionātu", sacīja Lietuva Hokeja federācijas prezidents Dainius Zubrus.

" "Panter" lēmums pievienoties Baltijas hokeja līgai ir lieliska ziņa. Pasaulē ir daudz veiksmīgu starptautisko līgu piemēru (Alpu hokeja līga, Āzijas līga, Erste Liga u.c.), kā rezultātā paaugstinās hokeja līmenis visās iesaistītajās valstīs. Pārrobežu līga kopā ar spēcīgajiem Latvijas un strauji augošajiem Lietuvas klubiem nozīmē "Panter" komandas augsta līmeņa spēles, no kurām puse notiks Tallinā. Šīs ir lieliskas ziņas mūsu valsts līdzjutējiem un Igaunijas hokejam kopumā. Cerams, ka tas palīdzēs atgriezties mājās dažiem vadošajiem Igaunijas hokejistiem, kuri šobrīd spēlē citu valstu līgās. Tā ir lieliska ziņa arī esošajiem un topošajiem hokeja sponsoriem un atbalstītājiem. Baltijas valstīs kopā dzīvo gandrīz seši miljoni cilvēku. Latvijā hokejs vienmēr ir bijis populārs, Lietuvā un Igaunijā hokeja popularitāte strauji aug, un pārrobežu līga šo izaugsmi noteikti paātrinās," sacīja Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parras.

Atsaucoties IIHF aicinājumam, OHL direktorātā tika nolemts, ka arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņi neskaitīsies kā leģionāri jeb ārvalstu hokejisti OHL čempionātā. Tikmēr Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem būs liegts startēt OHL.

OHL izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trīs uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

No tām vienībām, kas OHL spēlēja pagājušajā sezonā, nākamajā nebūs Rīgas "Dinamo", bet atgriezusies "Kurbads" vienība un klāt nākusi "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LLU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi