Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūžībā devies Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kivlenieks

Mūžībā devies Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, pirmdien ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas Blue Jackets sistēmā spēlējušais Kivlenieks no dzīves ir atvadījies 24 gadu vecumā.


Blue Jackets paziņojumā teikts, ka nāves cēlonis ir bijis "traģisks incidents". Rīdzinieks kritienā guvis galvas traumu. Nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība, taču pēc neilga laika tika konstatēta hokejista nāve.

"Esam šokēti un apbēdināti par Kivlenieka zaudējumu, un šajā skumjajā brīdī mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa mātei Astrīdai, viņa ģimenei un draugiem," citēts kluba Hokeja operāciju prezidents Džons Deividsons. "Kivi bija izcils jauns cilvēks, kurš katru dienu un katru cilvēku sagaidīja ar smaidu. Viņa devums mūsu organizācijai četru gadu laikā netiks aizmirsts."

Laikraksts The Detroit News vēsta, ka incidents noticis Mičiganas štatā Detroitas tuvumā esošajā pilsētā Novajā.

Apstiprināts, ka Novajas policija izmeklē Kivlenieka nāvi.

Novajas policijas leitnants Džeisons Meiers paskaidroja, ka vairāki cilvēki atradās burbuļvannā, kad notika "uguņošanas negadījums".

"Mēģinot izkļūt no burbuļvannas, Kivlenieks paslīdēja un atsitās ar galvu pret betonu," par zināmo saka Meiers.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pēc plkst.22. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks tika nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur tika konstatēta viņa nāve.

Pirmdien bija paredzēta autopsija, un izmeklēšana joprojām ir atklāta, sacīja Meiers. Viņš atteicās atklāt, kurā mājā Kivlenieks atradās 4.jūlija svinībās.

Jaunākā informācija, kā savā Twitter kontā vēsta Kolumbusas kluba apskatnieks Ārons Porclains, atsaucoties uz izmeklētāju Timu Vudsu, liecina, ka vārtsarga nāve bija nejaušība.

"Kivlenieka nāves cēlonis, kas minēts autopsijā, ir "uguņošanas lādiņa sprādziens, krūšu kurvja trauma", nevis galvas trauma, kā tas bija pirmajā policijas izvirzītajā versijā.

Oktobrī Kivlenieks noslēdza jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas Blue Jackets.

16 gadu vecumā vārtsargs devās spēlēt uz Ziemeļameriku. Savā vienīgajā sezonā Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā Kivlenieks tika atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Nākamajā - 2017./2018.gada sezonā - viņš profesionāla hokejista gaitas uzsāka Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur debitēja Klīvlendas Monsters rindās.

Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš laukumā devies 85 mačos, kuros caurmērā ielaidis 3,13 ripas, atvairījis 89,6% metienu un trīs reizes nostāvējis "sausā".

Kivlenieks Blue Jackets paspārnē nonāca 2017.gada maijā, kad ar NHL komandu parakstīja trīs gadu iesācēja līgumu.

Debiju NHL Kivlenieks piedzīvoja 2020.gada 19.janvārī, palīdzot Blue Jackets izcīnīt uzvaru viesos, ar 2:1 pieveicot Ņujorkas Rangers. Kivlenieks tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Karjeras laikā vārtsargs piedalījās astoņās NHL spēlēs, atvairot 89,9% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 3,09 ripas spēlēs. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Latvijas izlases rindās šā gada pasaules čempionātā Rīgā vārtsargs stājās vārtos četrās spēlēs, atvairot 92,2% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 2,18 ripas spēlē, kā arī nostāvot "sausā" meistarsacīkšu pirmajā spēlē ar Kanādu.

Ar Kivlenieku vārtos Latvijas jauniešu izlase 2014.gadā uzvarēja pasaules U-18 čempionāta pirmajā divīzijā un iekļuva elites grupā.

Gadu vēlāk ar Kivlenieku vārtos Latvija izcīnīja trešo vietu otrajā spēcīgākajā pasaules U-20 čempionāta grupā, bet 2016.gadā Kivlenieks ar komandas biedriem uzvarēja Pirmajā divīzijā, iekļūstot elites grupā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi