Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merzļikins atgriežas laukumā un svin otro "sauso" uzvaru sezonā

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien pēc gandrīz divu nedēļu pauzes atgriezās laukumā un palika nepārspēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, tiekot atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 6:0 (1:0, 1:0, 4:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

"Blue Jackets" vadību ieguva devītajā minūtē, kad atlēkušo ripu vārtos iebakstīja Emīls Bemstrems, bet otrā perioda 12.minūtē Jegors Činahovs ar plaukstas metienu panāca 2:0. Pēc tam trešajā periodā viesi 67 sekunžu laikā guva vēl trīs vārtus.

Vispirms bez ripas apstādināšana precīzi meta Patriks Laine, pēc tam ar metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi 4:0 panāca Činahovs, bet nedaudz vēlāk Kouls Silindžers pēc pretuzbrukuma guva viesiem piektos vārtus. Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām galarezultātu uzstādīja Aleksandrs Teksjē.

Merzļikins šajā mačā neitralizēja 31 jeb visas pretinieku mestās ripas un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Viņš nebija spēlējis kopš 1.janvāra, kad mačā ar "Hurricanes" guva traumu.

Pretējos vārtos Frederiks Andersens atvairīja 28 no 32 ripām līdz pēc nospēlētām 45 minūtēm viņu nomainīja Džeks Lafonteins, kurš savā debijā tika galā ar vienu no trīs pretinieku raidījumiem.

Merzļikins šosezon piedalījies 22 spēlēs, kurās izcīnījis 13 uzvaras, divreiz palicis nepārspēts, ielaidis vidēji 3,2 ripas un atvairījis 91,1% metienu.

"Blue Jackets" ar 35 punktiem 35 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi