Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Medijs: Tralmaks no AHL pārceļas uz Čehijas čempionātu

Latvijas uzbrucējs Eduards Tralmaks, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Providensas Bruins, pārcelsies uz Eiropu un pievienosies Čehijas ekstralīgas vienībai Kladno Rytīrži, sportists atklājis portālam hokejablogs.lv.

"Vasara bija pavadīta lielā neziņā, domājot par līgumu un nākotnes plāniem," atklāja 26 gadus vecais Tralmaks. "Neziņas iemesls ir aizvadītā sezona, kura bija sarežģīta un traumatiska. Tāpat arī veiktā operācija pēc sezonas beigām komandām lika uzdot ļoti daudz jautājumus, vai es spēšu atgriezties tādā līmenī, kāds biju pirms traumām."

Aizvadītās sezonas sākumā pirmssezonas nometnē Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins" sastāvā latvietis iedzīvojās ceļgala savainojumā trešo reizi pusgada laikā, kas lika izlaist lielu daļu sezonas. 28 mačos AHL Tralmaks iekrāja desmit (6+4) punktus, bet trīs izslēgšanas mačos pievienoja vienu rezultatīvu piespēli.

Kopumā pēdējo divu ar pusi sezonu laikā latviešu uzbrucējs AHL aizvadīja 87 regulārā čempionāta spēles, kurās izcēlās ar 41 (22+19) punktiem. Pirms pievienošanās "Bruins" sistēmai Tralmaks četrus gadus spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur pārstāvēja Meinas Universitāti. Vēl četras sezonas uzbrucējs spēlēja ASV junioru līgās.

Kladno komanda pieder leģendārajam čehu hokejistam Jaromīram Jāgram un pērn tajā spēlēja latviešu aizsargi Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis.

Iepriekšējā sezonā "Rytīrži" Čehijas ekstralīgas regulārajā čempionātā palika pēdējā 14.vietā, tomēr pārspēlēs par vietas saglabāšanu pārliecinoši ar 4-0 sērijā pieveica Zlīnas "PSG Berani".

Jauno sezonu Kladno klubs sāks 15.septembrī, kad viesos tiksies ar "Olomouc".

Tralmaks Latvijas izlasē aizvadījis piecus mačus un guvis vienus vārtus, tomēr pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs nav startējis. Ar Latvijas U-20 izlasi uzbrucējs piedalījās 2017.gada pasaules junioru čempionātā, kur sešās spēlēs iekrāja divas rezultatīvas piespēles.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi