Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mačā pret Latviju nevarēs piedalīties viens no Zviedrijas vadošajiem aizsargiem

Zviedrijas hokeja izlasei ceturtdienas vakarā gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Latviju nevarēs palīdzēt viens no vadošajiem aizsargiem Olivers Ēkmans-Lāšons.

Kā pēc ceturtdienas rīta treniņa Zviedrijas medijiem apstiprināja izlases pārstāvji, 25 gadus vecais Ēkmans-Lāšons ir saaukstējies, turklāt izlaidis jau vairākus treniņus, tāpēc mačā pret Latviju nepiedalīsies. Abu komandu duelis Ķelnē sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, cīņu tiešraidē pārraidot televīzijas kanāliem TV3, 3+ un Re:TV.

Zviedrijas izlases pieteikumā vēl līdz ceturtdienas pirmajai pusei bija seši aizsargi, turklāt visi ar pierakstu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pēc Ēkmana-Lāšona apslimšanas pieteikumā iekļauts 25 gadus vecais Filips Holms no Zviedrijas augstākās līgas vienības Vekšes Lakers.

Ēkmans-Lāšons visu savu NHL karjeru pavadījis Arizonas Coyotes klubā un šajā sezonā, būdams kapteiņa palīgs, viņš 79 mačos izcēlās ar 12 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm, tiekot arī pie negatīva lietderības koeficienta -25. Savukārt šī gada pasaules čempionātā viņš trīs mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu piespēli, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Tikmēr pieteikumā iekļautais Holms visu savu līdzšinējo karjeru aizvadījis Zviedrijā, bet šajā sezonā viņš vietējā čempionātā kopumā 58 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +21. Tāpat viņš piedalījās arī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīrā, 11 mačos atzīmējoties ar divām piespēlēm un lietderību -2.

Zviedrijas valstsvienība šobrīd vairākas vietas savā pieteikumā pasaules čempionātā atstājusi brīvas, tādējādi gaidot spēlētājus, kuri varētu pievienoties pēc Stenlija kausa izcīņas beigām. Pretendentu vidū ir Ņujorkas Rangers vārtsargs Henriks Lundkvists, Vašingtonas Capitals uzbrucējs Niklass Bekstrems un vēl vairāki citi.

Latvija un Zviedrija aprīlī aizvadīja divus pārbaudes mačus. Viesos Latvija vispirms piekāpās ar 1:4, bet pēc tam ar 4:3 izcīnīja uzvaru "bullīšos", tomēr šajos mačos savainojumos iedzīvojās uzreiz trīs zviedru hokejisti, kuriem šīs traumas dzēsa izredzes piedalīties pasaules čempionātā. Šo maču laikā no Zviedrijas izlases kandidātu loka savainojumu dēļ tika svītroti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas Avangard aizsargs Ēriks Gustafsons, kā arī uzbrucēji Daniels Brodīns no Djurgardens un Viktors Ejdsells no Zviedrijas otrās līgas vienības Karlskoga.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātos ar Zviedriju tikusies 13 reizes, taču tikai vienā mačā izdevies izcīnīt uzvaru - tas notika 2009.gadā Bernē, kad valstsvienība izcīnīja panākumu ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā. Tas arī pagaidām bijis pēdējais čempionāts, kad Latvija sasniegusi planētas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

Savukārt trešdienas A apakšgrupas mačā pret Itāliju iedzīvojās ASV izlases uzbrucējs Niks Šmalcs, kuram konstatēta ķermeņa augšdaļas trauma. Komandas galvenais treneris Džefs Blešils paudis cerību, ka 21 gadu vecais hokejists varēs piedalīties vienības nākamajā spēlē sestdien pret Latviju.

NHL komandas Čikāgas Blackhawks uzbrucējs Šmalcs, kuram šī bija pirmā sezona planētas spēcīgākajā līgā, pasaules čempionātā trīs spēlēs izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi