Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lipmans: Meklējam tikai brīvo treneri

Skatāmies, ir daži varianti, varētu būt arī treneris no Eiropas... Pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana aprautajām frāzēm sarunā ar Dienu jāsecina, ka Latvijas hokeja valstsvienības nākamā galvenā trenera kandidatūra vēl ir miglā tīta, toties izpētes darbs rit pilnā sparā.

Par to liecina arī viena konkrēta uzvārda pavīdēšana publiskajā telpā. Proti, kādreizējais Rīgas Dinamo galvenais treneris slovāks Jūliuss Šuplers izrādot interesi par Latvijas izlases vadīšanu.

Kad Lipmanam vaicāju, cik pamatotas ir runas par Šuplera stāšanos pie Latvijas izlases stūres, Kirovs sev raksturīgajā manierē klausules otrā galā nosmēja un izteica izbrīnu, bet nenoliedza, ka vien īsa tikšanās bijusi. 

Galvenais nosacījums ir palicis nemainīgs - arī nākamais valstsvienības galvenais treneris nedrīkstēs būt aizņemts darbā klubā. Sākotnēji iepriekšējais Latvijas izlases treneris kanādietis Teds Nolans bija atbrīvotais treneris, bet 2013. gada rudenī pieņēma izaicinājumu vadīt NHL klubu Bufalo Sabres. Tas arī bija formālais iemesls līguma nepagarināšanai ar Nolanu pēc 2014. gada pasaules čempionāta Minskā. "Jā, ar to mēs rēķināmies, ka brīvajam trenerim būs jāmaksā alga visu gadu, lai gan nopietns darbs viņam būs tikai pavasarī, kad izlase gatavosies un spēlēs pasaules čempionātā. Lai cik izcils treneris nebūtu, praksē tomēr ir pierādījies, ka sekmīgi apvienot abus amatus nav iespējams," norādīja Lipmans.

Plašāk lasiet Māra Zemberga rakstā Tikai viens no kandidātiem piektdienas, 13.jūnija, laikraksta Diena 14.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi