Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas izlasi klātienē atbalstīs pieci tūkstoši

Pasaules hokeja čempionāts, kas šogad notiks Prāgā un Ostravā no 1. līdz 17. maijam, varētu pulcēt aptuveni 650 tūkstošu līdzjutēju, no kuriem ap 5000 varētu būt no Latvijas, liecina pieejamā informācija. Ostravā gan mūsu komanda nespēlē, tāpēc līdzjutēji tur varētu iemaldīties tikai ekskursijas nolūkos. Savukārt Prāgu ilglaicīgākie fani varētu atcerēties no 2004. gada čempionāta, taču maldīgi ir domāt, ka viss šogad būs tieši tā kā toreiz, pirmdien lasāms avīzē Diena.

Tūrisma firmas Travel Art LV pārstāve Ludmila Glazunova Dienai norāda, ka viena no būtiskākajām atšķirībām, salīdzinot ar čempionātu pirms 11 gadiem, ir tā, ka fani šogad Prāgas sabiedrisko transportu nevarēs izmantot bez maksas. "Iesaku nebraukt par zaķi, jo soda nauda Prāgā ir daudz augstāka nekā Rīgas satiksmei un nezināšana neatbrīvo no atbildības," brīdina Glazunova. Turklāt sabiedrisko transportu nāksies izmantot daudziem, jo arēnas tuvumā autobusu stāvvietu nebūs, paziņojuši čempionāta rīkotāji.

Vissarežģītāk būs iekļūt Latvijas - Čehijas spēlē 2. maijā, jo uz to biļetes lielākoties izpirkuši vietējie līdzjutēji, savukārt visvairāk brīvu biļešu šobrīd ir uz Latvijas - Francijas spēli 12. maijā, jo tad jau daudzi fani būs atgriezušies Latvijā.

Jau otro gadu liela daļa Latvijas fanu dzīvos vienuviet - šoreiz tā dēvētajā latviešu tornī jeb Hotel A&O, kas dzīvošanai piedāvā sešvietīgus numurus. Lielāku ērtību cienītāji izvēlējušies citas Prāgas viesnīcas. Glazunova stāsta, ka visvairāk līdzjutēju no Latvijas apmeklēs čempionāta vidusdaļas spēles ar Zviedriju un Šveici.

Čempionāta organizācijas komitejas vadītāja Markēta Štērbova vairākkārt uzsvērusi, ka drošība ir čempionāta rīkotāju prioritāte un ar pārbaudēm jārēķinās. Fanu zonās skatītājiem būs pieejamas īpašas mantu glabātavas, kurās par 50 kronu (divi eiro) depozītu skatītājiem būs iespējams atstāt personīgās mantas, piemēram, pat velosipēdu. Savukārt arēnās būs atļauts ienest vienīgi bungas, kas nav lielākas par 60 x 40 centimetriem, bet lielākām drīkst būt tikai viena membrāna, lai drošībnieki varētu aplūkot, kas tajās iekšā. Karogus būs atļauts ienest tikai tādus, kas nav lielāki par 3 x 2 metriem, ziņo LETA.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 27.aprīļa, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi