Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas hokeja izlases bijušais treneris Ignatjevs vadīs Pekinas Kuņluņ Red Star un Ķīnas valstsvienību

Latvijas hokeja izlases bijušais treneris Viktors Ignatjevs kļuvis par galveno treneri Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas Kuņluņ Red Star un Ķīnas vīriešu hokeja valstsvienībā, vēsta klubs.

Pērn Ignatjevs pievienojās Pekinas kluba treneru štābam, kļūstot par palīgu kanādietim Gregam Airlendam ne tikai KHL spēlējošajā vienībā, bet arī Ķīnas izlasē, taču nākamsezon viņš ieņems galvenā trenera amatu abās komandās.

Pirms došanās uz Ķīnu Ignatjevs bija viens no Harija Vītoliņa palīgiem Latvijas izlasē un piedalījās Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā. Ignatjevs bija Latvijas valstsvienības treneris arī 2011./2012. un 2014./2015.gada sezonā.

Jau pagājušajā gadā pēc Ignatjeva pievienošanās Pekinas komandai bija zināms, ka viņš vairs nevarēs strādāt Latvijas izlasē, jo pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

2021./2022.gada sezonā viņš bija arī trenera asistents KHL klubā Magņitogorskas "Metallurg".

Bijušais Latvijas izlases aizsargs trenera karjeru kā trenera palīgs 2010./2011.gada sezonā uzsāka KHL klubā Rīgas "Dinamo", vēlāk šajā amatā esot arī Maskavas "Dinamo", kur viņš bija Vītoliņa palīgs, Maskavas "Spartak", Toljati "Lada" pie galvenā trenera Arta Ābola, Podoļskas "Vitjaz" un "Metallurg" vienībās.

Tāpat viņš trenera palīga amatā strādājis arī "Kurbads" klubā Latvijā, Vītoliņa vadībā Šveices vienībā "Davos" un bijis "Kuņluņ Red Star" otrās komandas "Kuņluņ Red Star-BSU" trenera palīgs Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Ignatjevs spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 12 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rindās.

Tāpat viņš Latvijas izlases rindās spēlēja piecos pasaules čempionātos un 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs. Izlases rindās aizsargs aizvadīja 72 spēles, kurās guva 12 vārtus un sakrāja 15 rezultatīvas piespēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi