Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvija izcīna pirmo uzvaru Nolana vadībā

Latvijas hokeja izlase Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra pēdējā spēlē ar 2:1 pārspēja Franciju, izcīnot pirmo uzvaru šajā turnīrā un jaunā galvenā trenera Teda Nolana vadībā. Tādējādi Latvija Norvēģijas turnīrā ierindojās 3.vietā. Vārtus mūsu komandā guva Andris Džeriņš un Juris Štāls, bet Māris Jučers atvairīja 27 pretinieku metienus.

Spēle sākās veiksmīgi Latvijas izlasei - jau 4.minūtē Andris Džeriņš izmantoja lielisku komandas biedra piespēli, izskrēja uz tikšanos ar Hardī un neatstāja nekādas cerības Francijas vārtsargam - 1:0! Drīz pēc tam iekritām uz skaitliskā sastāva pārkāpumu un divas minūtes jāspēlē mazākumā. Veiksmīgi izturējuši mazākumu, mūsējie metās uzbrukumā, laba iespēja, izslidojot no aizvārtes, bija Gunāram Skvorcovam. Pirmais vairākums Latvijai 11.minūtē pēc pretinieka sitiena ar nūju mūsu hokejistam, taču otrreiz pārspēt Hardi neizdevās. Lieliska izdevība perioda izskaņā bija Gintam Meijam, kurš skaisti nomānīja vārtsargu, bet ripa pēc viņa metiena trāpīja pa pārliktni. Kopumā Latvijai pirmajās 20 minūtēs bija pārsvars, arī vārtu gūšanas iespēju mūsējiem bija vairāk.

Latvijas izlase ar vairākiem labiem metieniem pārbaudīja Francijas vārtsarga modrību otrā perioda sākumā. Mūsu komandai 6.minūtē radās iespēja 16 sekundes spēlēt piecatā pret trim pēc diviem francūžu noraidījumiem - Latvija burtiski nomētāja pretiniekus, bet vārtos ripu dabūt neizdevās. Perioda vidū labi spēlējošo Hardi Francijas vārtos nomainīja Kvemeners. Iespējas gūt vārtus Latvijai bija, tomēr visu laiku kaut kas mazliet pietrūka un slidenais 1:0 saglabājās. Perioda pēdējās sekundēs, jau aizturētā soda laikā, Francija izdarīja metienu no zilās līnijas un ripa līdz ar sirēnu ielidoja Jučera vārtos - 1:1.

Māris Jučers glāba no otro vārtu zaudējuma 3.trešdaļas 2.minūtē, kad Flerī no vārtu priekšas izdarīja divus metienus pēc kārtas. Latviju atkal vadībā izvirzīja Juris Štāls, kurš saņēma ripu viduszonā, aizslidoja līdz Francijas vārtiem un ar negaidītu metienu tuvajā stūrī pārspēja Kvemeneru - 2:1! Latvija turpināja kontrolēt spēles gaitu un krietni biežāk viesojās pie Francijas vārtiem. Pēdējā minūtē Francijas vārtsargs tika nomainīts pret sesto spēlētāju un veidojās bīstamas epizodes jau pie Jučera vārtiem, tomēr mūsējie izturēja līdz galam un svinēja uzvaru - 2:1. Tādējādi Latvijas izlases kontā turnīra trīs spēlēs četri punkti un 3.vieta.

Plkst. 17 turnīra uzvarētājs noskaidrosies Norvēģijas un Dānijas izlašu mačā. 

Eiropas Izaicinājuma kauss. Oslo, Norvēģija. 2012.gada 11.februāris.

Latvija - Francija 2:1 (1:0;0:1;1:0)

Vārti: 3:07 Džeriņš (Andersons, Meija) 1:0; 19:59 Guti (Rolē, Bertrands, vair.) 1:1; 4:45 Štāls (Salija, Cibuļskis) 2:1;

Vārtsargi: Jučers - Hardi (no 30:08 Kvemeners)

Metieni: 39-28

Soda minūtes: 4-10


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi