Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Kivleniekam pirmā sausā uzvara AHL; Bļugeram 1+1

Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks trešdien izcīnīja savu pirmo sauso uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā, kamēr Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers citā mačā atzīmējās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Kivlenieks trešdien palīdzēja Klīvlendas Monsters komandai izbraukumā ar 6:0 (0:0, 5:0, 1:0) pieveikt Stoktonas Heat, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Latviešu vārtsargs šajā mačā atvairīja 28 sāncenšu metienus un tika pie pirmās sausās uzvarās AHL. Viņš tika nosaukts par trešdienas mača otro spožāko zvaigzni.

Tikmēr pirmās zvaigznes gods tika Monsters aizsargam Džeikobam Greivsam, kurš mājinieku vārtos iemeta divas ripas.

Kivlenieks šajā sezonā 38 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 3,09 ripas un atvairījis 89,4% pretinieku metienu.

Citā trešdienas AHL spēlē Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas Penguins komanda savā laukumā ar 5:2 (0:1, 3:1, 2:0) pārspēja Providensas Bruins.

Bļugers šajā mačā piedalījās abu pēdējo Penguins vārtu guvumos. Vispirms viņš 51.minūtē panāca 4:2, bet 19 sekundes pirms pamatlaika beigām palīdzēja Džeredam Tinordi raidīt ripu jau tukšos viesu vārtos.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā veica arī četrus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Šosezon viņš 62 spēlēs izcēlies ar 18 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +17, būdams Penguins trešais rezultatīvākais hokejists.

Vēl vienā trešdienas AHL spēlē pie uzvaras tika vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš palīdzēja viņa pārstāvētajai Bridžportas Sound Tigers savā laukumā ar 6:4 (2:1, 3:0, 1:3) pārspēt Hēršijas Bears.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 36 no 40 metieniem, bet uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Džons Stīvenss.

Tikmēr Bears rīcībā esošais latviešu aizsargs Kristofers Bindulis šai cīņai nebija pieteikts.

Gudļevskis šosezon 34 spēlēs vidēji ielaidis 2,81 ripu un atvairījis 89,8% metienu.

AHL kopvērtējumā Penguins ar 86 punktiem 67 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur Sound Tigers ar 74 punktiem 67 mačos ir piektā. Savukārt priekšpēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 65 punktiem 69 cīņās ieņem Bears.

Centrālajā divīzijā Monsters ar 54 punktiem 67 cīņās ieņem pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē Barracuda ar 63 punktiem 60 mačos ir pēdējā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi