Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Junioru hokeja izlase cīņu par atgriešanos elitē sāk ar pārliecinošu uzvaru pār Austriju

Latvijas U-20 hokeja izlase svētdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmajā mačā ar 6:2 (3:0, 3:1, 0:1) pārliecinoši pārspēja mājiniekus Austriju.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Rūdolfs Balcers, Oļegs Šišļaņņikovs, Kristaps Zīle, Kirils Galoha, Gatis Sprukts un Filips Gundars Buncis.

Mača rezultātu jau spēles 56.sekundē atklāja Balcers, bet pirmā perioda vidū Šišļaņņikovs panāca divu vārtu pārsvaru. Trīs minūtes pirms trešdaļas beigām precīzs bija Zīle, bet otrā perioda sākumā Galoha panāca 4:0.

Nepilnu divu minūšu laikā austrieši atbildēja ar vārtu guvumu, taču otrā perioda otrajā pusē pa precīzam metienam izdarīja Sprukts un Buncis.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki atguva vēl vienus vārtus, kas gan netraucēja Latvijas jaunajiem hokejistiem svinēt pārliecinošu uzvaru ar 6:2.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā tika atzīts vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš atvairīja 35 no 37 austriešu mestajām ripām.

Savukārt citos svētdienas mačos Vācija ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pieveica Kazahstānu, kas ir Latvijas nākamā pretiniece, bet Norvēģija ar 10:1 (3:1, 2:0, 5:0) sagrāva Itāliju.

Latvija veiksmīgi uzsākusi cīņu par atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā. Turpinājumā Latviju pirmdien plkst. 17.30  sagaida tikšanās ar Kazahstānu, bet pēc tam arī Norvēģiju, Vāciju un Itāliju.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā notiks līdz 19.decembrim, bet tikai tā uzvarētāji nodrošinās vietu elitē.

Latvijas valstsvienības kapteinis šajā turnīrā ir Kristaps Zīle, bet viņa palīgi ir Haralds Egle un Rodrigo Ābols.

Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs valstsvienībā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. No spēlētājiem, kuri piedalījās pēdējā treniņnometnē, treneru kolektīvs kā pēdējos atskaitīja vārtsargu Deniju Romanovski, aizsargus Rimantu Zelli, Paulu Svaru un Edvardu Kļavu, kā arī uzbrucējus Robertu Baranovski, Erlendu Kļaviņu, Artjomu Pankeviču, Aleksandru Visocki un Juliānu Misju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 hokeja izlase novembrī Baltkrievijā piedalījās četru valstu turnīrā, kurā izcīnīja pirmo vietu - 3:1 pret Austriju, 5:1 pret Dāniju un 5:2 pret Baltkrieviju. Savukārt šonedēļ divas reizes ar 5:2 un 2:1 tika uzveikta Kazahstānas junioru izlase.

Zīmīgi, ka starp izlases kandidātiem noslēdzošajā treniņnometnē nemaz nebija uzbrucēja Roberta Locāna, kurš šosezon regulāri spēlējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izvirzījusi izlasei uzdevumu atgriezties augstākajā divīzijā, kas nozīmē pirmās vietas izcīnīšanu.

Iepriekšējo reizi Beresņevs izlasi vadīja 2010./2011.gada sezonā, kad palīdzēja tai izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šosezon pieredzējušais hokeja speciālists ir arī Latvijas virslīgas hokeja čempionāta "Rīga" komandas galvenais treneris.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 izlase pērn decembrī Itālijā notikušajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Ģirta Ankipāna vadībā piecos mačos izcīnīja divas uzvaras un cieta trīs zaudējumus, kas komandai liedza atgriezties elites divīzijā.

Latvijas U-20 valstsvienība elites divīzijai nav spējusi kvalificēties divus gadus pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi