Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Girgensons: Izskatās, ka šovasar trenēšos Bostonā

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ir nedaudz aprunājies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo Sabres jauno ģenerālmenedžeri Džeisonu Boterilu, bet latvietis gaida, kad izdosies parunāties plašāk.

Girgensona pārstāvētā Sabres komanda pēc sezonas no amata atbrīvoja galveno treneri Denu Bailsmu un ģenerālmenedžeri Timu Mareju. Pēc nepilnu mēnesi ilgas meklēšanas pirms nedēļas Sabres komandai pievienojās kādreizējais tās spēlētājs Boterils, kurš iepriekš ilgstoši strādāja Pitsburgas Penguins sistēmā.

Girgensonam pēc nesen aizvadītās sezonas noslēdzās pērn rudenī parakstītais viena gada līgums ar Sabres komandu, taču viņš saglabās ierobežoti brīvā aģenta statusu, tāpēc Bufalo vienība uzbrucējam varēs izteikt kvalifikācijas līguma piedāvājumu.

"Izskatās, ka šovasar trenēšos Bostonā," sarunā ar aģentūru LETA uzbrucējs komentēja savu tuvāko nākotni, atzīstot, ka uzreiz pēc pasaules čempionāta klubs vēl nav prioritāte, tāpēc par nākotni ar Sabres nekas nav zināms. "Jaunais ģenerālmenedžeris man uzrakstīja īsziņu. Nedaudz aprunājāmies. Gaidu, kad vēl varēsim parunāt."

Vienīgais Latvijas pārstāvis NHL atzina, ka Latvijas izlase šogad bija pelnījusi sasniegt pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

"Bijām pelnījuši uzvarēt Vāciju, tomēr nesanāca. Tas bija ņemams pretinieks un vajadzēja uzvarēt. Ceturtdaļfināls bija rokas stiepiena attālumā," teica Girgensons. "Mums nav par ko kaunēties, bet būšana tik tuvu ceturtdaļfinālam paliks atmiņā. Paliks atmiņā, ka zaudējām vāciešiem tieši viņu laukumā."

Girgensons arī uzslavēja valstsvienības galveno treneri. "Bobs Hārtlijs ir ļoti labs treneris. Paņēma sastāvā pareizos spēlētājus, bija ideāls kolektīvs, visi spēlēja viens par otru, turklāt viņš lika čaļiem strādāt uz pilnu atdevi."

Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

 

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
"Bobs Hārtlijs ir ļoti labs treneris. >>>>> Pilniibaa piekriitu. Peedeejaa reize kad biju tik lepns par Latvijas komandu, bija toreiz, kad pie izlases 'stuures' bija Kurre un Nolans... Sakritiiba? - nedomaaju. Pirmkaart, trenerim 'no aarpuses' ir vieglaak ne tikai uztaustiit 'vaajos punktus', bet arii 'aizlaapiit'. Tas nebuut nenoziimee, ka Latvieshiem nav izcili sporta treneri, piemeeram bobslejaa... Bet 'vieteejie' un 'urlu-vanjku' hokeja treneri - galiigi garaam. Vareetu buut lielisks 'vaartsargu treneris' - IRBE!!! Tad visi buutu kaa VIENS!!! - kaa IRBE!!! Vareetu buut... bet nav un diezin vai buus, 'pateicoties' pashmaaju urlu funkcionaariem - tjipa cuuk-menim kalvinjam, nemaz nerunaajot par kremlja 'gazproma' veemekli savicki.
Nuja, tikai
N
vai ES liberasti nenozaga mums ceturtdaļfinālu? "Neredzēja" aizmuguri un ieskaitīja nepareizus vārtus, noraidīja Kuldu par to, ka šim ripa iekrita formā un ģermāņi izmantoja vairākumu? Eiropas Savienībā latviešiem jāizmirst, bet pirms nāves vēl liberastiem jāapzog?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi