Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Girgensons: Droši vien Aikels man dos iekšās, ka vinnēju viņu par daudz iemetienos

Vienīgais Latvijas izlases hokejists no Nacionālās Hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons pēc pasaules čempionāta spēles ar ASV (3:5) atzina, ka bijusi laba iespēja apspēlēt amerikāņus ar viņu 19 hokejistiem no NHL.

"Mums bija vēl 3:1 vadība, bet tad sākām brīvāk spēlēt un atļāvām viņiem vairāk kaut ko izdarīt. Tad vēl tā kļūda bija… Nu, jā, neturpinājām spēlēt, kā bijām sākuši. Kad rezultāts kļuva līdzīgs, tad jau bija divdesmit minūšu spēle. It kā spēlējām diezgan labi arī trešajā periodā, bet viņiem pēdējās četrās minūtēs iekrita ceturtā ripa."

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs bija devis Zemgus trijniekam uzdevumu neitralizēt ASV bīstamāko maiņu, kurā centrā pozīcijā spēlēja Girgensona komandas partneris NHL klubā Bufalo Sabres Džeks Aikels. Tajā maiņā bija arī Zemgus bijušais komandas biedrs no junioru hokeja laikiem Džonijs Gudro. Intervijas laikā mix zonā Gudro gāja garām un draudzīgi nedaudz pastūma Girgensonu.

"Interesantas emocijas man bija šajā spēlē," atzina Zemgus. "Uz ledus draugi nedrīkst būt. Iemetienos man pret Aikelu diezgan labi gāja. Droši vien viņš man par to dos “iekšās”, ka par daudz viņu vinnēju," nosmēja Zemgus. Tūlīt pēc spēles Girgensons ar Aikelu vēl nebija paguvuši pārmīt vārdus, bet teica, ka abi noteikti vēlāk šo spēli pārrunāšot.

Girgensons nebija gaidījis tik atklātu hokeju, taču norādīja, ka Latvijas komandas spēlētāji bija gatavojušies amerikāņus pārsteigt ar pretuzbrukumiem. "Mēs zinājām, ka viņiem aizsargi nāk lejā pa bortiem. Tā bija mūsu lielā iespēja izveidot divi pret vienu un trīs pret divi pretuzbrukumus. Tomēr brīžiem pārāk ielaidāmies atklātajā hokejā, tāpēc arī viņi iemeta tās divas ripas otrajā periodā un izlīdzināja rezultātu."

Salīdzinot ar 0:2 zaudēto spēli Zviedrijai, šoreiz izdevies labāks sākums. "Mēs iznācām gatavāki nekā pret zviedriem. Visi spēlēja aktīvi un pareizi, bet diemžēl pāris ielaistās ripas izšķīra mača likteni."

Latvijas izlasei nākamā spēle pirmdien pulksten 21.15 pēc Latvijas laika ar Krieviju.

Top komentāri

Skatītājs
S
Viņš ir īsts latviešu Kardašjans! .Ēst nedod, dod tik parunāt. Būtu labāk ripas vārtos metis, nekā lielījies, ka pats Aikels "iedos iekšās". Tik vien varēji kā amerikānim iegrūst mugurā, bet pirmos vārtus viņš tomēr guva.
Aikels dos iekšās
A
Girgensonam no pēcpuses. Tā sakot, tāds tādam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi