Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Girgensonam un Merzļikinam rezultatīvas uzvaras NHL spēlēs

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons un vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien svinēja rezultatīvas uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 6:3 (3:1, 1:1, 2:1) guva virsroku pār Kalgari "Flames".

Spēles piektajā minūtē Kalgari komandu vadībā izvirzīja 2021.gada pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Endrū Mandžapane, bet perioda turpinājumā viesiem vārtus guva Dilans Kozenss, Rasmuss Dālins un Keisijs Mitlsteds.

Nākamos trīs vārtus viesiem turpmākajos divos periodos guva Alekss Taks. Pēdējos vārtos netieši piedalījās arī Girgensons, kurš savā aizsardzības zonā palīdzēja izcīnīt ripu un ievadīt uzbrukumu, kura noslēgumā Taks ar metienu tukšos vārtos nokārtoja sev "hat-trick". Sākotnēji latvietim tika pieskaitīta pirmā rezultatīvā piespēle, bet vēlāk tā tika anulēta.

Trīs gūtajos vārtos šajā mačā asistēja Vinnijs Hinostroca.

Girgensons šajā duelī uz ledus bija 13 minūtes un 21 sekundi, no tām 12 sekundes vairākumā un 29 - mazākumā. Latviešu uzbrucējs bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu ripu, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Sezonas pirmajos četros mačs Girgensons guvis vienus vārtus.

Tikmēr Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā uzvarēja Nešvilas "Predators" ar rezultātu 5:3 (0:2, 1:1, 4:0) un sarūpēja pretiniekiem ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Blue Jackets" trešo periodu sāka ar divu vārtu deficītu. Vispirms vienus vārtus atguva Džonijs Gudro, pēc tam neizšķirtu panāca Džastins Denforts, bet 83 sekundes pirms pamatlaika beigām Niks Blabkenburgs pirmo reizi spēlē izvirzīja "Blue Jackets" vadībā.

Ar metienu tukšos vārtos punktu spēlei pielika Gudro, panākdams 5:3 mājinieku labā.

Merzļikins maču noslēdza ar 23 atvairītiem metieniem. Viņš šajā sezonā vārtos stājies trīs reizes, izcīnījis divas uzvaras, ielaidis vidēji 3,6 ripas un atvairījis 87,2% metienu.

Otrā laukuma galā Kevinam Lankinenam bija krietni vairāk darba un viņš neitralizēja 37 metienus.

Ceturtdien vēl laukumā nevarēja atgriezties uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā uzvarēja Losandželosas "Kings" ar 6:1 (3:0, 1:0, 2:1).

Bļugers sezonas sākumā atlabst no traumas un jau aizvada ledus treniņus, taču regulārajā čempionātā viņš vēl nav spēlējis.

Mājiniekiem vārtus guva seši dažādi spēlētāji, bet ar 1+2 izcēlās Džefs Petrijs.

Austrumu konferencē "Penguins" ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir otrā, "Sabres" ar sešiem punktiem četrās cīņās ir ceturtā, bet "Blue Jackets" ar četriem punktiem piecos dueļos atrodas 15.pozīcijā.

Sestdien Kolumbusā tiksies Merzļikina un Bļugera komandas, bet "Sabres" viesosies pie Vankūveras "Canucks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi